Споменик Шабану Бајрамовићу трајно на нишавском кеју

НИШ – Споменик пјевачу Шабану Бајрамовићу ипак ће бити постављен на нишавском кеју у центру Ниша, гдје је постављен бетонски постамент, рекли су извори из градске управе. Свечано откривање заказано је за четвртак, речено је агенцији Бета. Против локације на нишавском кеју био је иницијатор подизања споменика директор џез фестивала "Нишвил" Иван Благојевић који је […]

среда, 11 августа, 2010 / 08:40

НИШ – Споменик пјевачу Шабану Бајрамовићу ипак ће бити постављен на нишавском кеју у центру Ниша, гдје је постављен бетонски постамент, рекли су извори из градске управе.

Свечано откривање заказано је за четвртак, речено је агенцији Бета.

Против локације на нишавском кеју био је иницијатор подизања споменика директор џез фестивала "Нишвил" Иван Благојевић који је предлагао да споменик буде постављен у пјешачкој зони у центру града.

Одлуку о локацији донио је Завод за урбанизам, на предлог Туристичке организације Ниша, а подржао ју је и градоначелник Ниша Милош Симоновић.

Фестивал "Нишвил" је покренуо иницијативу да се подигне споменик Бајрамовићу, а новчане прилоге су до сада дали Бајрамовићеви пријатељи Горан Бреговић, Горан Паскаљевић, Љубиша Самарџић, Зоран Живковић, као и градоначелник Ниша.Оставите одговор