СПО против 7. јула

Потпредсједник Српског покрета обнове Александар Југовић оцијенио је да је 7. јул – Дан устанка против фашистичког окупатора, "злочин” којим су комунисти започели трагичан грађански рат у српском народу. „У окупираној Србији 7. јула 1941. Жикица Јовановић и његови комунисти нису пуцали ни у Немце, ни у мађарског, ни у бугарског, ни у албанског окупатора, […]

четвртак, 7 јула, 2011 / 20:26

Потпредсједник Српског покрета обнове Александар Југовић оцијенио је да је 7. јул – Дан устанка против фашистичког окупатора, "злочин” којим су комунисти започели трагичан грађански рат у српском народу.

„У окупираној Србији 7. јула 1941. Жикица Јовановић и његови комунисти нису пуцали ни у Немце, ни у мађарског, ни у бугарског, ни у албанског окупатора, него су пуцали у Србе и убили двојицу Срба – Богдана Лончара и Миленка Браковића, од којих је први преживео усташки покољ у НДХ”, навео је Југовић у писаној изјави.

Он је, реагујући на изјаву предсједника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића поводом 7. јула, оцијенио да су то били „идеолошки пуцњи”, а не пуцњи у окупатора и да тај „злочин” Србија не смије да слави.

Дачић је раније данас изјавио да Србија треба да се поноси својом борбом против фашизма и против окупатора и мора да поштује своју борбу за слободу и антифашистичку традицију, без прекрајања историје.

Министар полиције је рекао да Србија не слави довољно датуме из Другог свјетског рата због „политичког калкулисања како ће то протумачити неко други, односно други покрет који је постојао тада”.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор