Списак свих пореских дужника на сајту ПУ РС од 1. марта

Пореска управа Републике Српске ће од 1. марта на свом сајту да објављује списак свих пореских дужника, најавила је директор Управе Зора Видовић. Она је навела да ће од сутра на сајту бити објављен план контрола за фебруар, у којем ће писати који порески инспектор ће ићи у редовну контролу и код којег пореског обвезника, […]

понедељак, 4 фебруара, 2013 / 09:29

Пореска управа Републике Српске ће од 1. марта на свом сајту да објављује списак свих пореских дужника, најавила је директор Управе Зора Видовић.

Она је навела да ће од сутра на сајту бити објављен план контрола за фебруар, у којем ће писати који порески инспектор ће ићи у редовну контролу и код којег пореског обвезника, а биће објављени и извјештаји о ефектима контрола.

Циљ ових новина је повећање јавности у раду Пореске управе, али и повећање ефикасности рада свих запослених у овој институцији.

Видовићева је за "Еуроблиц" навела да је од прошле године уведена ригорознија интерна контрола свих пореских инспектора како би се утврдило да ли раде по закону у својим контролама, додајући да са својим сарадницима настоји да олакша рад пореским дужницима у тешкој економској ситуацији.

Према њеним ријечима, иако је Пореска управа велики повјерилац, увијек разговара са пореским обвезником и надлежним министарством о томе да ли постоји могућност да се то предузеће оживи, а ако не постоји, онда се иде у поступак активирања хипотека и покретања стечајних поступака.

Видовићева је подсјетила да је у Српској уписано 665 хипотека на укупну вриједност 265 милиона КМ, а да је код судова продата имовина вриједна 30 милиона КМ у 104 постпука.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *