Шпирић: Вратићемо Брчко дистрикт у систем индиректног опорезивања

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић рекао је данас да су на сједници Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ разматрана одређена законска рјешења с циљем враћања Брчко дистрикта у систем индиректног опорезивања.

понедељак, 31 марта, 2014 / 14:41

Разматрани су Приједлог закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања и Приједлог закона о измјенама и допунама закона о уплатама на јединствени рачун БиХ.

Шпирић је појаснио да Брчко дистрикт има фиксни коефицијент за расподјелу средстава од 3,55, који није стимулативан, те да би предложене измјене требале да ступе на снагу 1. јануара 2015. године.

Шпирић, предсједавајући УО УИО БиХ, напоменуо је да је на данашњој сједници у Сарајеву, током разматрања приједлога измјена и допуна закона о ПДВ-у, није било консензуса о увођењу такозване нулте стопе.

Он сматра да је ријеч о политикантству у вријеме предизборне кампање, напомињући да такве измјене нису у складу са европским директивама.

Шпирић и директор УИО БиХ Миро Џакула изразили су задовољство чињеницом да је у прва три мјесеца ове године остварен раст и бруто и нето прихода од индиректних пореза0 КОМЕНТАРА

 1. Zafalilo para u budžetu a kurtonu?Baja naredio da se traži po selu gdje god ima koja marka, da se otima, da se pljačka, valja mu režije platiti na kraju mjeseca. E moj Špirke, ništa se ti ne pitaš, pošto si ti samo obični kurton baja će tebe probušiti i baciti u korpu ili pustiti nizvodu.
  Ako glavni baja šćebude možda te i uhapsi da opravda svoje lopovluke i na tvom primjeru pokaže da ipak čisti stranku od bitangi.

 2. Poštovana redakcijo, poštovani frontalovci, ovu temu nisam komentarisao, pa komentari pod mojim nikom su hakovani. mislim da je herctref.

  Najbezbolnije što može da uradi je da slaže i predstavlja se tudjim imenom, ali takvi odradjuju , kao i ovdje , tudje prljave poslove,takvi su u stanju da urade sve.

  Sloboda govora je u Srpaskoj misaona imenica.
  Dakle komentari
  16:24: 40
  i 18:46:39 nisu moji.