Шпирић: Не мора ме Босић напомињати

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је да ће искористити свој ауторитет да грађанима Републике Српске и БиХ, које су санкционисали високи представници, што прије била враћена угрожена људска права и слобода, али да није потребно „превише политичког маркетинга“. "Оно што је сигурно јесте да ћу то и учинити, али од тога не треба […]

уторак, мај 24, 2011 / 23:17

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је да ће искористити свој ауторитет да грађанима Републике Српске и БиХ, које су санкционисали високи представници, што прије била враћена угрожена људска права и слобода, али да није потребно „превише политичког маркетинга“.

"Оно што је сигурно јесте да ћу то и учинити, али од тога не треба правити политички маркетинг. Тим људима уистину треба помоћи, јер су без разлога обесправљени", рекао је Шпирић коментаришући писмо које је данас лидер СДС-а Младен Босић упутио њему и предсједавајућем Предсједништва БиХ Небојши Радмановићу.

Шпирић сматра је сасвим у реду да Босић скрене пажњу на кршење људских права у БиХ од високих представника, али је истакао да га није потребно упозоравати.

"Није потребно упозоравати мене који сам једини из БиХ о томе говорио у оквиру Савјета безбједности УН. Колико знам и партија господина Босића је вршила власт, а никада није употријебила тај механизам на начин на који сам то ја чинио", рекао је Шпирић новинарима у Бијељини.

Он је нагласио како није на одмет подсјетити да постоји кршење људских права, као и да том сегменту треба посветити дужну пажњу како унутар БиХ тако и изван ње.

Предсједник СДС-а Младен Босић замолио је предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића и предсједавајућег Савјета министара БиХ Николу Шпирића да искористе свој ауторитет како би се, уз помоћ домаћих и међународних институција, што прије вратила угрожена људска права и слободе грађанима РС и БиХ који су посљедњих 10 година санкционисани незаконитим и неуставним одлукама високих представника. 0 КОМЕНТАРА

  1. Шпирић је бијесан на Босића зато што му је пореметио план да води Савјет министара у техничком мандату следеће 4 године без скупштинске контроле. То је идеална позиција, како би тек онда отписивали царине Студену и сличнима. Уосталом, кажу да су управо Радмановић и Шпирић и учествовали у прављењу спискова за одстрел. Било би добро када би се сада мало искупили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *