Шпирић и Кошарац осули паљбу по београдском наступу опозиције

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је да је смијешан јучерашњи иступ три опозициона лидера из Републике Српске у Београду и да су показали велику мјеру неозбиљности, због чега је тешко очекивати да таква опозиција буде некоме алтернатива. "Поштујем сваку политичку партију, али због начина на који је та опозиција својим налогодавцима хтјела да скрене пажњу […]

недеља, 3 фебруара, 2013 / 12:11

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је да је смијешан јучерашњи иступ три опозициона лидера из Републике Српске у Београду и да су показали велику мјеру неозбиљности, због чега је тешко очекивати да таква опозиција буде некоме алтернатива.

"Поштујем сваку политичку партију, али због начина на који је та опозиција својим налогодавцима хтјела да скрене пажњу да постоји и да је спремна да извршава налоге, испала је смијешна“, рекао је Шпирић на конференцији за новинаре СНСД-а у Бањалуци.

Појашњавајући одакле опозицији налогодавци, он је нагласио да су у заблуди сви који мисле да је то наивно или лажно.

Шпирић је нагласио да СНСД као озбиљна политичка партија има информације о буђењу невладиног сектора кроз покровитељство појединих политичких партија,те да такве активности треба да доведу до нестабилности, која не одговара Републици Српској.

Он је додао да је немогуће поновити политику ДОС-а из времена Слободана Милошевића.

Шпирић је рекао да га радује што најјача опозициона партија у Републици Српској СДС није присуствовала јучерашњој конференцији за новинаре у Београду на којој су своје ставове о актуелној власти у Српској изнијели лидери ПДП-а Младен Иванић, Демократске партије Драган Чавић и СРС-а Републике Српске Миланко Михајлица.

"Сигуран сам да ће веома брзо доћи до састанка на највишем нивоу између СНСД-а и СДС-а и те двије партије треба да отворе дијалог о свим изазовима који стоје пред Српском“, рекао је Шпирић, наглашавјући да се тиме ствара додатна стабилност Српске и нова одговорност за Републику.

Шпирић је навео да СНСД, као најјача политичка партија, проводи унутарстраначке изборе који ће бити завршени до половине године.

Он је оцијенио да ће тим изборима доћи до подмлађивања странке, али и да ће се извршити нека нова кадровска рјешења и да све то треба да припреми СНСД за опште изборе 2014. године.

"Мислим да ће СНСД бити и тада најјача политичка партија и жао ми је што морам рећи да алтернатива не постоји и то није добро за Републику Српску“, навео је Шпирић.

Конференција представника дијела опозиције из Републике Српске представља неуспјешан покушај Младена Иванића и Драгана Чавића, и њихових међународних ментора и финансијера, да у пројекат криминализовања и рушења институција Српске по сваку цијену увуку и највише представнике власти у Србији, сматра шеФ Клуба делегата Срба у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац.

"Фијаско који су усред Београда доживјели учесници јучерашње конФеренције, које су београдски новинари подсјетили на њихове бројне политичке промашаје и непроцесуиране инкриминисане радње из времена кад су вршили власт у Републици Српској, вјероватно ће у најскорије вријеме поколебати и међународне мешетаре који су већ сада схватили да бацају паре на губитнике", оцијенио је Кошарац.

Он је истакао да Иванић и Чавић, чија је жеља да Републику Српску врате цијелу деценију уназад, у вријеме када су Српском владали уз помоћ страних протектора, нису схватили да је то вријеме давно прошло.

"Они, заслијепљени жељом да се дочепају мрвица власти,не могу да схвате да се никада више неће вратити вријеме када се Бањалуком владало из Београда. Тај двојац, чији је задатак да Српска и њене институције што је могуће више намажу блатом, требало би да зна да званични Београд никада неће сјећи грану на којој сједи", казао је Кошарац.

Политичка лекција коју су Иванић и Чавић прескочили, навео је Кошарац, садржи поглавља у којима пише да је Српска једини сигуран партнер властима у Београду у борби за отето Косово, као и да Српску и Србију вежу нераскидиве специјалне паралелне везе које Бањалуку и Београд обавезују да политички и економски тијесно сарађују.

"Уосталом, можда би их тој лекцији могли подучити њихови опозициони партнери из СДС-а који су, упркос притисцима и пријетњама трећеразредних шпијуна, одбили да учествују у овој авантури коју народ Српске Иванићу и Чавићу сасвим сигурно неће заборавити, нити опростити", оцијенио је Кошарац.0 КОМЕНТАРА

 1. Куд` ће истине, него на лакат!

  Ова два смјешан СНСД-овца упљувана од испразне одбране великог штрумфа лијепо јавно признаше да су „из запећка“ и са задатком јуче знатижељно на интернету пратили директан пренос прес конференције Иванића, Чавића и Михајлице из Београда. – У страху су велике очи!

  Шпирићу, оматорио си и осједио од силних партијских прелијетања и мјењања дресова, а још увјек пристајеш, јер си уцјењен и мораш, да браниш неодбрањиво и своје пајдосе отимаче и похлепнике какав си и сам. Па није ти била довољна опомена божја када си недавно настрадао. И још срљаш и даље.

  А данас си Шпирићу доказао и потајну непрежањену љубав према твом бившем СДС-у. Е, јеси укопао и осликао и Босића и СДС тако да их ни најокорелији честити СДС-овац више ни погледати неће. И у праву си – СДС од када се дружи са СНСД-ом више није никаква политичка опозиција у РС.

  А мали недорасли клошарац данас јавно признао какао су неспретно и глупо „организовали“ оне јадне дописнике СРНЕ у Београду да инсинуирају „напад“ на опозиционе лидере Иванића, Чавића и Михајлицу.

  Па и за тако нешто, јадо јадна, треба имати памети и знања.
  Десна ти рука била главна уредница из „Мале станице“ дактилографкиња у СРНИ и женски дио из џомбићеве владе уз свесрдне полуписмене помагаче из преЦједниковог кабинета.

  Што се срамотите када вас нико не пита.