Шпирић: Даћу оставку у предсједништву

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић најавио је новинарима у Сарајеву да ће 29. новембра поднијети оставку Предсједништву БиХ ако до тада Централна изборна комисија не достави тумачење докад мора да преузме мандат посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ. „Затражио сам од ЦИК БиХ тумачење до када морам да преузмем дужност посланика. Ако до 29. […]

четвртак, новембар 18, 2010 / 17:50

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић најавио је новинарима у Сарајеву да ће 29. новембра поднијети оставку Предсједништву БиХ ако до тада Централна изборна комисија не достави тумачење докад мора да преузме мандат посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

„Затражио сам од ЦИК БиХ тумачење до када морам да преузмем дужност посланика. Ако до 29. новембра не добијем то тумачење, поднијећу оставку Предсједништву БиХ”, рекао је Шпирић, додавши да му поједини министри већ подносе оставке.

Шпирић је посланички мандат освојио на октобарским изборима као кандидат Савеза независних социјалдемократа, странке на чијем челу је Милорад Додик.

Додик је новоизабрани предсједник РС, а недавно је ступио на ту дужност. Шпирић је навео да ће, уколико се ништа не промијени, од 29. новембра и Савјет министара „бити под оставком”.

„На овај корак сам се одлучио, јер не желим да кршим законе БиХ”, рекао је Шпирић, додајући да Законом о Савјету министара БиХ, као ни Изборним законом није предвиђено преношење надлежности на друго лице.

Он је казао да му је из тих разлога раније данас оставку доставио министар за људска права и избјеглице БиХ Сафет Халиловић.Оставите одговор