Спецоперација: Нова пропаст Украјине под Херсоном, Русија проглашава ванредно стање у припојеним областима

Оружане снаге Украјине су јутрос, са снагама два оклопна батаљона, ојачана тенковима, поново окушао срећу на северном фронту одбране Херсонске области. И опет су разбијени до максимума, оставивши најмање 6 тенкова на бојном пољу и до чете губитака у људству.

среда, 19 октобра, 2022 / 17:43

Занимљиво је да данас непријатељ није био тако тврдоглав као у суботу, када је направио претходни покушај и отприлике исте снаге. И стога губици нису били тако велики.

Данашњи дан се показао као веома богат догађајима и, наравно, кључне су постале данашње одлуке Савјета безбједности Руске Федерације.

А главно је, мислим, инструкција предсједника да се створи Посебна координациона комисија (у извесној мјери аналог Државног комитета за одбрану током Другог свјетског рата), која би (како ја разумијем) требало да настави да се мијеша, ако је потребно. , у дјеловању различитих грана власти, ако то ситуација захтева.

Друга одлука – да се уведе ванредно стање у четири припојена региона, била је апсолутно предвидљива и без опција, с обзиром на то колико пријетњи ови региони тренутно представљају остатку Русије (у смислу безбедности) и с обзиром на текућа непријатељства високог интензитета на њиховој територији.

Важно је напоменути да "аутохтони" руски региони, у којима се такође води де факто рат (на пример, Белгородска област) нису уврштени у ову листу, из чега је закључак очигледан. Цијела поента није у рату, већ у некадашњој припадности нових региона Украјини.

Јуриј Подољака