Специјало и паралелно: Потпредсједници српских скупштина

Делегација Народне скупштине Србије, предвођена потпредседником Верољубом Арсићем, разговарала је данас са потпредседником Народне скупштине Републике Српске др Ненадом Стевандићем, који борави у посети Народној скупштини. У разговору, у коме су учествивале и народне посланице Марија Обрадовић и Весна Ракоњац, председнице одбора за одбрану и унутрашње послове и за рад, социјална питања, друштвену укљученост и […]

уторак, 7 априла, 2015 / 15:29

Делегација Народне скупштине Србије, предвођена потпредседником Верољубом Арсићем, разговарала је данас са потпредседником Народне скупштине Републике Српске др Ненадом Стевандићем, који борави у посети Народној скупштини.

У разговору, у коме су учествивале и народне посланице Марија Обрадовић и Весна Ракоњац, председнице одбора за одбрану и унутрашње послове и за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, посебна пажња посвећена је остваривању права на пензијско инвалидску и здравствену заштиту грађана Републике Српске и Републике Србије, односно остваривање права на пензије грађана Републике Српске, које се исплаћују из фондова Републике Србије и обрнуто.

Потпредседници народних скупштина заложили су се за покретање политичке иницијативе за склапањем споразума ресорних министарстава Републике Србије и Републике Српске у овим областима, а како би се грађанима обезбедила што боља пензијско инвалидска и здравствена заштита, тј. поједноставиле процедуре и обезбедили механизми за лакше остваривање пензија и здравствене заштите.

Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић упознао је госта са током данашње седнице Народне скупштине и значајем који пројекат Београд на води има, како на Београд, тако и на економију читаве Србије, изразивши уверење да ће се економско јачање Србије прелити и на Републику Српску.

Председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић упознала је потпредседника Стевандића са сарадњом овог Одбора и Одбора за контролу служби безбедности са ресорним одбором у Народној скупштини Републике Српске, и о иницијативи за скорим заједничким састанком, како би се дефинисала будућа сарадња, а све у оквиру постојећег Споразума о сарадњи два парламента. Такође, председнице одбора за одбрану и унутрашње послове и за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, представиле су активности и иницијативе Женске парламентарне мреже.

Потпредседник Народне скупштине Републике Српске др Стевандић упизнао је колеге са акцијом ревидирања и процене „лажних“ инвалидских пензија у Републици Српској, заложивши се за размену података са Републиком Србијом и за сарадњу ресорних министарстава, по принципу реципроцитета у овим областима, а на начин како су то уредила министарства у чијој је надлежности грађевинарство по питању лиценцирања грађевинских предузећа, што у пракси већ добро функционише.  0 КОМЕНТАРА

  1. Pozdrav doktore i čestitke za držanje linija sa Srbijom.Mala sugestija da potražiš u memoriji mejlove ljudi sa kojim si često komunicirao i da ih pitaš za mišljenje o aktuelnom temama.Ja ću ti poslati neka Zapažanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *