Шпански министар економије: Не треба нам помоћ

Шпанији „уопште” није потребан пакет помоћи, поручио је министар економије те земље Луис де Гиндос у говору у Лондонској школи економије, у вријеме забринутости око четврте по величини привреде у еврозони. Министар је инсистирао да Шпанији није потребна међународна помоћ, јер је „конкурентна и одржива земља”, пренијела је агенција АФП. Шпански премијер Маријано Рахој је […]

петак, октобар 5, 2012 / 08:59

Шпанији „уопште” није потребан пакет помоћи, поручио је министар економије те земље Луис де Гиндос у говору у Лондонској школи економије, у вријеме забринутости око четврте по величини привреде у еврозони.

Министар је инсистирао да Шпанији није потребна међународна помоћ, јер је „конкурентна и одржива земља”, пренијела је агенција АФП.

Шпански премијер Маријано Рахој је раније ове недеље негирао наводе да Шпанија планира да у најкраћем року затражи финансијску помоћ партнера из еврозоне да би окончала финансијску кризу, међутим, његове ријечи нису умириле тржишта.

Да би Европска централна банка активирала програм куповине обвезница у циљу смањења трошкова задуживања земаља еврозоне, потребно је да држава која је у проблемима формално затражи помоћ европских фондова за спас, што је потез који Мадрид оклијева да учини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *