Шпански академици у Бањалуци

БАЊАЛУКА- У Бањалуци ће данас бити одржан заједнички научни скуп Академије наука и умјетости Републике Српске /АНУРС/ и Шпанске краљевске академије о теми „Улога академске заједнице у друштву будућности“. Скуп ће отворити предсједник АНУРС Рајко Кузмановић, а учесницима ће се обратити и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, министар за науку и технологију РС Јасмин […]

понедељак, мај 16, 2011 / 08:37

БАЊАЛУКА- У Бањалуци ће данас бити одржан заједнички научни скуп Академије наука и умјетости Републике Српске /АНУРС/ и Шпанске краљевске академије о теми „Улога академске заједнице у друштву будућности“.

Скуп ће отворити предсједник АНУРС Рајко Кузмановић, а учесницима ће се обратити и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, министар за науку и технологију РС Јасмин Комић, амбасадор Шпаније у БиХ Алехандро Алваргоназалес и предсједник Шпанске краљевске академије Јаиме Гил Алуја, најављено је раније из АНУРС-а.

Делегација Шпанске краљевске академије, коју чини 22 угледна академика, борави у посјети Академији наука и умјетности Републике Српске поводом потписивања споразума о научној и културној сарадњи ове двије институције.

Како је најављено из АНУРС-а, делегацију Шпанске краљевске академије данас ће примити и предсједник РС Милорад Додик.        0 КОМЕНТАРА

  1. Jako afirmativno.Sve pohvale:I akademicima rs, i njihovom predsjedniku, i onome ko im se obratio, i onome ko će ih primiti.Mogu naši da govore sa njima bez prevodioca.Znaju oni sve jezike :od kočijaškošleperskog do pijačarskouličarskog .
    Imaćemo mi velike koristi od ove saradnje.
    I tv španije je o tome večeras govorila u udarnom terminu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *