Шпановић седма у скоку у даљ у Риму

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је вечерас на митингу Дијамантске лиге у Риму седмо мјесто у скоку у даљ резултатом 6,51 метара. Рекордерка Србије је у конкуренцији девет такмичарки надмашила европску првакињу из Барселоне, Летонку Инету Радевичу, која је синоћ скочила 6,41 метара, као и Швајцарскињу Ирену Пустерлу, финалисткињу последњег првенства Европе у дворани. „Имала […]

петак, мај 27, 2011 / 08:36

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је вечерас на митингу Дијамантске лиге у Риму седмо мјесто у скоку у даљ резултатом 6,51 метара.

Рекордерка Србије је у конкуренцији девет такмичарки надмашила европску првакињу из Барселоне, Летонку Инету Радевичу, која је синоћ скочила 6,41 метара, као и Швајцарскињу Ирену Пустерлу, финалисткињу последњег првенства Европе у дворани.

„Имала сам доста осцилација међу скоковима. Најбољи скок је био у петој серији – 6,80 метара, али нажалост био је преступ. Најважније је да сам здрава, настављам да скачем на митинзима Дијамантске лиге и сигурна сам да ћу бити боља већ у Њујорку 11. јуна”, изјавила је Шпановић после такмичења.

Најдужи скок у Риму имала је свјетска првакиња из Берлина, Америнканка Бритни Рис – 6,94 метра, што је њен најбољи резултат сезоне. Друга је била њена земљакиња Фанми Џимох (6,87), док је трећепласирана Францускиња Елоиз Лезур скочила 6,64 метра.Оставите одговор