Спахић: Сарајево је етнички чисто, али то се не смије рећи

Професор сарајевског Факултета политичких наука Бесим Спахић изјавио је да је Сарајево етнички најочишћенији град, али да се то не смије рећи. Спахић је за "Глас Српске" рекао да оног пријератног Сарајева више нема, јер је 145.000 декларисаних Срба у овом граду и још најмање двадесетак хиљада "оних измијешаних" било ту, а сада их више […]

субота, 24 марта, 2012 / 08:41

Професор сарајевског Факултета политичких наука Бесим Спахић изјавио је да је Сарајево етнички најочишћенији град, али да се то не смије рећи.

Спахић је за "Глас Српске" рекао да оног пријератног Сарајева више нема, јер је 145.000 декларисаних Срба у овом граду и још најмање двадесетак хиљада "оних измијешаних" било ту, а сада их више нема.

"Сада када би пребројали, ако нађете 20.000 добро је, али они говоре муслиманско-бошњачки", каже Спахић и додаје: "Говори се да је Бања Лука етнички очишћен град, а 27 процената становништва вратило се у Бању Луку, и то више Бошњака него Хрвата, јер им је љепше у Хрватској".

Одговарајући на питање каква будућност очекује БиХ, Спахић је рекао да је "рат већ припремљен и да је само питање када ће доћи вријеме".

"Ми смо буре барута и само се чека када ће се фитиљ запалити. Све се форсира на причи `Колико су они вас у Сребреници побили?! Осам хиљада! Ево сад ви њих 28.000 побијте` и зато се ови неки већ припремају. Рата ће бити само је питање времена", сматра Спахић.

Он каже да је међународна заједница све испланирала и послала ОХР и високог представника у БиХ да би било "тако како им одговара".

На питање шта мисли о Хашком трибуналу, Спахић је одговорио да је то апсолутно политички направљен суд "који ради шта хоће и шта неће да би провео задатак међународне заједнице".

"Зашто није Хрватска тужена за агресију, а Србија јесте", упитао је Спахић.0 КОМЕНТАРА

  1. Довољно слободан,политички неиспрљан и критички настројен,профил је интелектуалца који је овде потребан.
    Јер након овакве медијске припреме (ХАГ,ГЕНОЦИД,БОСАНЦИ,НВО..)
    чека нас ревизија историјских чињеница у којима ћемо бити „ДОЊИ“ и обиљежени за дуги низ година.
    Подршка свим часним људима који немају проблем са истином.
    Професоре засвирај и у појас задјени!!