СП подржава Галића да настави шта је почео у Шумама РС

Социјалистичка партија даје пуну подршку генералном директору "Шума Републике Српске" Јакову Галићу у настојању да заведе ред у овом јавном предузећу и коначно формира управу са којом би могао у потпуности да преузме одговорност за пословне резултате "Шума РС". Подршка премијера Александра Џомбића и министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирослава Миловановића јасан је сигнал да […]

уторак, фебруар 19, 2013 / 20:15

Социјалистичка партија даје пуну подршку генералном директору "Шума Републике Српске" Јакову Галићу у настојању да заведе ред у овом јавном предузећу и коначно формира управу са којом би могао у потпуности да преузме одговорност за пословне резултате "Шума РС".

Подршка премијера Александра Џомбића и министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирослава Миловановића јасан је сигнал да се почне са просјецањем руководећег кадра који не ради у интересу предузећа.

Посљедње потврђивање оптужнице против 19 особа за организовану крађу шуме на подручју ШГ „Јахорина“, само су још једна потврда да се шумска мафија угњездила у ово јавно предузеће и да су локални моћници организатори и носиоци криминалних активности.

Очекујемо да се на чело газдинастава у којима су евидентни губици и крађе шума поставе одговорни и стручни људи који неће бити подложни политичким и другим притисцима и утицајима било кога.

СП са правом поставља питање како је могуће да поједини радници и руководиоци у Шумама РС који раде у шумаријама или на стовариштима уз скромна примања која се у просјеку крећу око 799 КМ могу да возе скупоцијена возила и граде скупоцјене куће и ранчеве.

У Шумама РС могуће је остварити далеко боље резултатеали, али је потребно створити унутрашњу организацију у предузећу која ће то омогућити и пружити прилику одговорним и стручним људима да раде свој посао.0 КОМЕНТАРА

  1. Samo naprijed Galiću. Imas podršku sa Sokoca zato što si hrabar i odlučan da se suprostaviš mafiji koja nas isisava posljednjih 20 godina. Zašto se sada kriju načelnici opština koji su zbog drvoprerađivača tražili od tebe da ukineš stovarišta, a sada šute i gledaju kako tebe napadaju. Dokle će ova zemlja da fukcioniše po principu dupeuvlakača i kukavica.

Оставите одговор