Сорош: Злато више није сигурно

Милијардер Џорџ Сорош каже да је злато требало да буде улитмативно сигурно уточиште за инвеститоре али да ствари не стоје баш тако. "Када је прошле године евро био близу колапса и вриједност злата је пала. То је зато што када људи треба да нешто да продају, они продају злато", рекао је Сорош, преноси Бизнис инсајдер. […]

понедељак, април 8, 2013 / 09:14

Милијардер Џорџ Сорош каже да је злато требало да буде улитмативно сигурно уточиште за инвеститоре али да ствари не стоје баш тако.

"Када је прошле године евро био близу колапса и вриједност злата је пала. То је зато што када људи треба да нешто да продају, они продају злато", рекао је Сорош, преноси Бизнис инсајдер.

Како наводи милијардер, то значи да је злато губило на вриједности исто као и евро.

"Злато је уништено као сигурна лука и испоставило се да је и оно несигурно. Због тог разорачења многи људи су редуковали своје позиције у злату. Али централне бенке ће и даље наставити да купују злато, тако да не очекујем да ће оно да иде на доле. Злато је на берзама волатилно, тако да из дана у дан његова цијена осцилира и не види се тренд на дуже вријеме", навео је Сорош.

У реалности, када дође до економског слабљења, људи се успаниче па продају злато да би дошли до кеша.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *