Соколац: Више села због снијега без струје

Више села и заселака на подручју општине Соколац нема струје због квара на два далековода које је проузроковао снијег, потврђено је Срни у соколачкој Радној јединици „Електродистрибуције“. Руководилац наплате и мјерења у Радној јединици "Електродистрибуције" Соколац Богдан Ерић каже да због квара на далеководу Каљина струје нема на 10 трафо станица, односно у више од […]

недеља, децембар 25, 2011 / 15:26

Више села и заселака на подручју општине Соколац нема струје због квара на два далековода које је проузроковао снијег, потврђено је Срни у соколачкој Радној јединици „Електродистрибуције“.

Руководилац наплате и мјерења у Радној јединици "Електродистрибуције" Соколац Богдан Ерић каже да због квара на далеководу Каљина струје нема на 10 трафо станица, односно у више од 15 села и заселака, док су због квара на 10-киловолтном далеководу Аутобаза без струје остала села Прељубовићи, Жљебови, Ладовићи и Мичиводе.

"Узрок квара на овим далеководима је дрвеће које се под теретом снијега наслања на жице и стубове и тако проузрокује нестанак струје", рекао је Ерић и додао да мањих кварова има и на нисконапонској мрежи.

Он је напоменуо да су екипе на терену и да раде на отклањању кварова.

У општинама Рогатица и Хан Пијесак снабдијевање грађана струјом и водом за сада је уредно.

Све магистрални, регионални и локални путеви на подручју општина Соколац, Хан Пијесак и Рогатица су проходни, а путари редовно чисте коловозе.

Висина снијега на подручју општине Хан Пијесак износи око 15 центиметара.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *