„Соко“ наградио кратку причу „На леду“

Прича „На леду“ аутора Даниела Кузмана из Батајнице проглашена је за најбољу кратку васкршњу причу на овогодишњем конкурсу часописа „Соко“ из Добруна, код Вишеграда. Друго мјесто освојила је кратка "Васкршња прича" Филипа Божића из Бијељине, а треће кратка прича "Заседа" Хранимира Хране Милојковића из Сокобање. Аутору првонаграђене приче припашће признање и новчана награда од 200, […]

субота, април 30, 2011 / 09:25

Прича „На леду“ аутора Даниела Кузмана из Батајнице проглашена је за најбољу кратку васкршњу причу на овогодишњем конкурсу часописа „Соко“ из Добруна, код Вишеграда.

Друго мјесто освојила је кратка "Васкршња прича" Филипа Божића из Бијељине, а треће кратка прича "Заседа" Хранимира Хране Милојковића из Сокобање.

Аутору првонаграђене приче припашће признање и новчана награда од 200, аутору другонаграђене 100 КМ, а треће 50 КМ.

Признања и награде биће уручени на Васкршњој акедемији 3. маја у Народном дому манастира Добрун, саопштено је из Митрополије Дабробосанске.

Жири часописа "Соко" је од приспјелих 50 радова издвојио и посебно похвалио кратке приче Бојана Ђенадије из Нове Вароши, Наташе Хелете из Вишеграда, Василија Карана из Бањалуке, Славице Гарић из Вишеграда, Раденка Зечића из Бајине Баште, двије приче Даниела Кузмана из Батајнице и двије приче Јефимије Коцић из Ниша.

Осим награђених аутора кратких васкршњих прича, на Васкршњој академији наступиће и рецитатори Средње школе "Иво Андрић" из Вишеграда, интерпретатор традиционалних народних пјесама Катарина Тасић и "Соколова" драмска секција основаца из Добруна, док ће чланице "Соколове" кућне радиности изложити своје ручне радове.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *