Софтић: Суд и дисциплинска комисија ће распетљати шта је политика и кампања, а шта стварност

Члан Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ Сафет Софтић рекао је данас, поводом афере "Снимак", да суд одлучује о евентуалној одговорности директора ОБА Османа Мехмедагића, а Дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ када је ријеч о главном тужиоцу БиХ Гордани Тадић.

среда, септембар 29, 2021 / 15:12

"Суд и Дисциплинска комисија вјероватно ће на крају установити шта је од свега овога политика, шта је кампања, а шта је у стварности нешто што је недолично за носиоце јавних функција", рекао је Софтић новинарима.

Он каже је на дневном реду данашње сједнице Комисије требало да се нађе спорни снимак разговора који су водили Тадићева и Мехмедагић, али да је сједница отказана, јер се нису одазвали чланови из Републике Српске.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Комисије Нермина Никшића да су се ОБА и њен директор претворили у приватног обавјештајца брачног пара Изетбеговић, Софтић је рекао да су то "злонамјерне тврдње" и да показују да је предизборна кампања почела.

"ОБА је озбиљна агенција и то смо се до сада увјерили небројено пута", тврди Софтић.

Говорећи о јучерашњој телефонској сједници Савјета министара на којој је одобрено привремено финансирање за наредна три мјесеца, Софтић је рекао да је новац разлог због кога је та сједница одржана.

Он каже да и јучерашња сједница Савјета министара "показује колико је све скупа повезано у региону – и БиХ и Црна Гора, а поготово питање Косова".Оставите одговор