21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Социјалистичка партија: Честитка Дачићу и скуп у Хан Пијеску

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Ивици Дачићу, предсједнику сестринске Социјалистичке партије Србије, избор за предсједника Народне скупштине Републике Србије.

петак, 23 октобра, 2020 / 09:53

-Драги пријатељу, у име чланства наше партије и у своје лично име искрено ти честитам преузимање нове дужности. Увјерен да ћеш и дужност првог човјека законодавне власти у Србији обављати, као и све досадашње, одговорно, посвећено, успјешно и на добробит свих грађана Србије, али и Републике Српске. Желим ти добро здравље и много успјеха, каже се, између осталог, у честитки првог социјалисте Српске, упућеној Ивици Дачићу.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је такође на предизборном скупу ове странке у Хан Пијеску да СП на локалне изборе излази у 62 општине у Републици Српској и шест у Федерацији БиХ, те истакао да ће борба за економски развој бити приоритет у наредне четири године.

Ђокић је навео да је СП кандидовала више од 1.200 кандидата за одборнике у различитим локалним заједницама, шест кандидата за начелнике општина и једног кандидата за градоначелника.

Он очекује раст изборних резултата у односу на претходне четири године у свим општинама у Српској, што показују анализе и процјене, као и оптимизам који се препознаје у контактима са грађанима.

Ђокић је нагласио да ова партија врло достојно заступа свој политички програм.

– Ово је партија љевице социјалистичке оријентације која се бори за економски развој, што је најважнији приоритет у наредне четири године – истакао је Ђокић.

Носилац одборничке листе СП у општини Хан Пијесак Аћим Нинковић рекао је да ова странка на листи има 10 кандидата који су се први пут кандидовали.

Носилац одборничке листе за Скупштину општине Соколац Срђан Кезуновић је рекао да њихову листу чини шест младих, перспективних и образованих људи који активним дјеловањем желе да допринесу да свима у овој локалној заједници буде боље.

-СП на предстојећим локалним изборима у локалној скупштини на Сокоцу очекује најмање два одборничка мандата и велику подршку грађана – рекао је Кезуновић.

Представљању кандидата СП за одборнике у Скупштини општине Соколац присуствовао је и предсједник партије Петар Ђокић који је истакао да је ријеч о изразито младом тиму од шест кандидата, перспективним људима, који су се већ остварили и који желе да допринесу економском развоју ове локалне заједнице.