СОБЛ: Резултати избора

Изборна комисија Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) објавила је јутрос званичне резултате непосредних избора за Скупштину СОБЛ-а, који су одржани 6. априла ове године. На незваничне резултате који су објављени у четвртак, 07. априла, није било ни једне жалбе у предвиђеном року од 3 дана. Резултати избора налазе се на интернет страници www.sobl.rs.sr. […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 14:00

Изборна комисија Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) објавила је јутрос званичне резултате непосредних избора за Скупштину СОБЛ-а, који су одржани 6. априла ове године.

На незваничне резултате који су објављени у четвртак, 07. априла, није било ни једне жалбе у предвиђеном року од 3 дана. Резултати избора налазе се на интернет страници www.sobl.rs.sr.

На изборима за чланове Скупшртине СОБЛ-а гласало је 2521 студента Универзитета у Бањој Луци. Ове године је на изборе изашло 39 студената више у односу на изборе за Скпштину СОБЛ-а одржане 14. априла прошле године.

У року од 14 дана од дана објављивања званичних резултата сазива се конститутивна сједница седмог сазива Скупштине СОБЛ-а, на којој ће се именовати нови Извршни одбор СОБЛ-а, те усвајити план активности у периоду између двије сједнице.

Имајући у виду да је ово највећи број студената изашлих на непосредне изборе, те да се на европским универзитетима излазност на непосредне изборе креће од 10 до 15 одсто од укупног броја студената, СОБЛ је задовољан одзивом студената на овогодишње изборе.

Студенти су изабрали по 3 представника са свих 16 организационих јединица Универзитета у Бањој Луци у Скупштину СОБЛ-а(48 чланова), који ће радити на остваривау програмских циљева СОБЛ-а. Мандат изабраних чланова Скупштине је годину дана.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор