СО Сребреница усвојила Резолуцију

Гласовима 13 бошњачких и једног одборника ромске националности Скупштина општине Сребреница вечерас је усвојила Резолуцију о Сребреници у идентичном тексту какав је донио Европски парламент о Сребреници. Након дуге дискусије и указивања да предложени текст оптужује цијели српски народ, те да је Скупштина ове општине 2005. године једногласно донијела резолуцију којом се осуђују сви злочини […]

петак, април 8, 2011 / 21:27

Гласовима 13 бошњачких и једног одборника ромске националности Скупштина општине Сребреница вечерас је усвојила Резолуцију о Сребреници у идентичном тексту какав је донио Европски парламент о Сребреници.

Након дуге дискусије и указивања да предложени текст оптужује цијели српски народ, те да је Скупштина ове општине 2005. године једногласно донијела резолуцију којом се осуђују сви злочини почињени од 1992. до 1995. године сви српски одборници напустили су сједницу.

У сали је остало 14 од укупно 27 одборника колико броји ова Скупштина. Одобрници СДС-а Момчило Цвјетиновић и СНСД-а Милош Миловановић су питали шта Сребреница и њен народ добијају доношењем ове резолуције истичући да ће она сигурно негативно утицати на међунационалне односе у овој средини са чиме се бошњачки одборници нису сложили инсистирајући по сваку цијену да се тај акт донесе и оптужујући српске одборнике да они не желе да осуде злочин који се десио Бошњацима у јулу 1995.године, што су српски одборници демантовали истичући да осуђују све злочине почињене у БиХ и Сребреници током цијелог рата.

Српски одборници су истакли да су велики злочини почињени над сребреничким српским народом, а да још нико није одговарао за њих и убиства великог броја српских цивила.0 КОМЕНТАРА

  1. Može li ministarstv lokalne samouprave RS poništiti rezoluciju? ne mora se ona primjenivati, jel da? glupo je to, hajde da odmah u NSRS usvojimo rezoluciju o genocidu u Sarajevu, poginulo je više srba, takođe su protjerani, a 95% su bili civili, imali su i logore, a bili su Zona pod kontrolom UN?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *