СНСД, СДС, ПДП, НДС и СРС против изборне крађе у Приједору

Општински одбори СНСД, СДС, ПДП, НДС и СРС из Приједора потписали су данас споразум ради спречавања изборне крађе и формирања парламентарне већине у Скупштини града. Споразум су потписали предсједници општинских одбора СНСД-а Драго Тадић, СДС-а Босрислав Бојић, ПДП-а Ранко Смиљанић, НДС-а Стојан Ћато и СРС-а Миодраг Деретић. "Самовоља једног човјека, Марка Павића, довела је до […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 07:18

Општински одбори СНСД, СДС, ПДП, НДС и СРС из Приједора потписали су данас споразум ради спречавања изборне крађе и формирања парламентарне већине у Скупштини града.

Споразум су потписали предсједници општинских одбора СНСД-а Драго Тадић, СДС-а Босрислав Бојић, ПДП-а Ранко Смиљанић, НДС-а Стојан Ћато и СРС-а Миодраг Деретић.

"Самовоља једног човјека, Марка Павића, довела је до договора да ће ове странке заједно уложити напор да би спријечиле изборну крађу", речено је на заједничкој конференцији за новинаре ових пет странака у Приједору.

Према њиховим ријечима, повод за ову одлуку било је саопштење општинског одбора ДНС-а од прије два дана у којем се наводи да је ова странка Станици јавне безбједности /СЈБ/ Приједор пријавила лица за која је дошао до података да проводе активности које директно утичу на опредјељење бирача силом, пријетњом, подмићивањем и обманом.

Лидери ових пет странака навели су да их је на овакво регаовање мотивисао "притисак и кршење једнаких права свих политичких субјеката" у Приједору.

"Наши грађани врло добро знају ко у овом граду користи силу, пријетњу, подмићивање и обману. Јасно је да се ради управо о Марку Павићу. Зато смо одлучили да заједнички дамо одговор ко то наше суграђане обмањује користећи принцип: `Држ`те лопова`", стоји у заједничкој изјави ових пет странака.

У заједничкој изјави, коју је прочитао модератор и након чега новинари нису имали могућност постављати питања, наведено је да су од пет чланова Градске изборне комисије /ГИК/ Приједор четири под директном контролом Марка Павића.

"Резултат тога је 70 одсто предсједника бирачких одбора из ДНС-а из чега се види ко припрема изборне преваре. Чињеница је да су оваквим приступом законска права других старанка нарушена и узурпирана", стоји у изјави.

У одлазећем сазиву Скупштине општине Приједор ДНС је имао осам мандата, СНСД седам, СДС четири, СДП БиХ и Коалиција Странка за БИХ/СДА по три, ПДП, Нова грађанска иницијатива и радикали по два, с тим да су оба радикала у међувремену прешла у самосталне одборнике.

 0 КОМЕНТАРА

  1. U REPUBLICI SRPSKOJ BUDI SE,SJEVER,JUG,ISTOK I ZAPAD,STOGA MOLIM AKTUELNOG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE,DA DOĐE PONOVO U MOJ GRAD,DA VIDI KAKO ĆUTI USKOMEŠANA I NEZADOVOLJNA OMALDINA,KAKO ĆUTE NESPOKOJNI I PONIŽENI RADNICI,KAKO ĆUTE NEZBRINUTI PENZIONERI I PREVARENE – OPLJAČKANE „STARE DEVIZNE ŠTEDIŠE“,ŠTO SMATRAM DA BI REŽIM TREBAO ZNATI,ŠTA ZNAČI OVA ĆUTNJA.KAKO BI NAŠ PREDSJEDNIK,KOJI SAMO PRIZNA SVOJE ČLANOVE POLITIČKE PARTIJE-GRAĐANE REPUBLIKE SRPSKE,ZNAO ŠTA ZNAČI SVAKODNEVNA ĆUTNJA GRAĐANA,NEKA DOĐE NA ZAJEDNIČKU PREDIZBORNU KOALICIONU TRIBINU 5.OKTOBRA 2012. U GLAVNU ULICU GRADIŠKE,KAKO BI SE UVJERIO U NEPREGLEDNE MASE GRAĐANA,KOJI VAPE ZA PROMJENAMA.BUDUĆI NAČELNIK OPŠTINE GRADIŠKA,GOSPODIN ZORAN LATINOVIĆ SVOJIM DOMAĆINSKIM ODNOSOM,KREATIVNIM I ISKRENO OSTVARIVIM PROGRAMIMA,VRAĆA NADU I POVJERENJE U BOLJE SUTRA.OVAJ PRIRODNI PROCES JE NEMOGUĆE ZAUSTAVITI,I BILO BI DOBRO DA SE AKTUELNI REŽIM NE HVATA STARIH NAVIKA,JER IM NJIHOVE PRLJAVE PARE I IZBORNA KRAĐA NEĆE NIŠTA POMOĆI,DAKLE,AKO BUDU STOIČKI PODNIJELI NARODNU VOLJU,BEZ UCJENA,PSOVKI I PRIJETNJI,TO ĆE IM BITI KAO OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST,U DALJNJEM PROCESU I RAZVITKU NAŠEG DRUŠTVA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *