СНСД отворио информативни портал

Савез независних социјалдемократа отворио је информативни портал www.snsd.info на којем ће, како се наводи, објављивати вијести политичког, економског и друштвеног карактера. – Портал није замишљен као медиј свеобухватног магазинског типа. Није предвиђен да буде конкуренција штампаним и електронским медијима, него да омогући јавни иступ ‘многобројним’ лидерима СНСД-а на свим нивоима, од начелника општина до највиших […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 12:25

Савез независних социјалдемократа отворио је информативни портал www.snsd.info на којем ће, како се наводи, објављивати вијести политичког, економског и друштвеног карактера.

– Портал није замишљен као медиј свеобухватног магазинског типа. Није предвиђен да буде конкуренција штампаним и електронским медијима, него да омогући јавни иступ ‘многобројним’ лидерима СНСД-а на свим нивоима, од начелника општина до највиших изабраних и именованих функционера. Такав широк иступ не могу прихватити јавни и приватни медији, јер би то био очигледан дебаланс у заступању појединих политичких субјеката – тврде из СНСД-а.

Такође наводе да се редакција портала “руководи и максимом да политички лидери и субјекти иступају у јавности превасходно када њима одговара, па се на овај начин жели побољшати фреквентност и правовременост у саопштавању ставова и политике СНСД-а”.

Ово је први портал неке политичке партије у Републици Српској и мало је изненађујуће да га је покренула партија која је иначе најприсутнија у медијима.

То наравно није разлог за критику, већ напротив за похвалу. Очигледно је да опозиција која се константно жали на слабу заступљеност у медијима није уопште препознала интернет као медиј.

На порталу постоје и иконе које вас даље усмјеравају на СНСД Твитер налог, званичну Фејсбук страницу, као и на РСС канал. Недостатак у том смислу је непостојање Јутјуб канала, што је дјелимично надомјештено рубриком за видео вијести.

На порталу постоји и банер који би посјетиоце требао усмјерити на СНСД блог, али то није могуће уколико нисте регистрован корисник.

Највећи недостатак портала јесте то што не постоји могућност остављања коментара, што онемогућава истинску интернет комуникацију која је потпуна тек онда када је двосмјерна. Такође, немогућност коментарисања садржаја неко би могао протумачити на начин да руководство СНСД-а уопште није заинтересовано за мишљење грађана.Оставите одговор