СНСД: Не слажемо се са наметнутим рјешењима

Предсједник СНСД Милорад Додик рекао је да је Главни одбор ове странке констатовао да није спорна подршка СНСД БиХ, територијалном интегритету и међународном капацитету БиХ, али да постоји огромно неслагање са наметнутим рјешењима на унутрашњем плану. Додик је изјавио новинарима након сједнице Главног одбора СНСД-а у Лакташима да ова странка због тога тражи да буду […]

субота, децембар 3, 2011 / 14:51

Предсједник СНСД Милорад Додик рекао је да је Главни одбор ове странке констатовао да није спорна подршка СНСД БиХ, територијалном интегритету и међународном капацитету БиХ, али да постоји огромно неслагање са наметнутим рјешењима на унутрашњем плану.

Додик је изјавио новинарима након сједнице Главног одбора СНСД-а у Лакташима да ова странка због тога тражи да буду обављене расправе о свим питањима да би се нашла адекватна рјешења.

Према његовим ријечима, Главни одбор СНСД-а донио је данас одлуку да организује панел у оквиру Српске на који ће бити позване све политичке партије са којима ће бити разговарано о актуелним питањима регионалног и међународног значаја и изазовима на том плану да би Српска на најбољи начин била припремљена за те изазове.

"Закључили смо и да СНСД у току фебруара и марта обави консултације у општинским одборима и предложи кандидате за начелнике за општинске изборе идуће године, те да у том периоду буду конципиране одборничке листе да би ова странка већ крајем марта и почетком априла могла да промовише кандидате за начелнике и одборничке листе", навео је Додик.

Говорећи о економској политици, Додик је нагласио да је Главни одбор СНСД-а подржао економску политику коју је предложила Влада Српске.

"Мислимо да је вријеме пуно изазова, те да је веома важно обезбиједити и задржати економску и социјалну ситуацију на постојећем нивоу", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је свјестан и изазова који подразумијевају одговоре на актуелна питања.

"Ако, рецимо, дође до пада евра у Европи онда то несумњиво значи да ће бити снажан удар и на привреду Српске, и мораћемо да дамо одређене одговоре. СНСД је припремио групу људи који се професионално баве тиме, као на примјер шта ће се десити након учлањивања Хрватске у ЕУ, које мјере треба да предузму органи Српске и које мјере треба да предложимо органима БиХ да бисмо се прилагодили томе", рекао је Додик.

Он сматра да још није могуће донијети мјере о томе јер није познато да ли ће еврозона опстати.0 КОМЕНТАРА

  1. “ mislim da je veoma važno obezbijediti i ZADRŽATI ekonomsku i socijalnu situaciju NA POSTOJEĆEM NIVOU“

    A, pozvati sve političke partije i razgovarati o aktuelnim pitanjima regionalnog i međunarodnog značaja.

    Dakle, ništa dobro nam se ne piše. Idu do poslednjeg živog.
    O ekonomiji neće da razgovaraju niskim, to je samo njihova stvar u koju ne daju nikome da se miješa, ali , moramo se udužiti protiv neprijatelja Srpske, kao da nam nisu oni glavni i najveći neprijatelji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *