СНП Избор је наш: Купусовићу зашто не говориш о страдањима Срба?

Србски народни покрет "Избор је наш" упутио је јавно питање режисеру Сулејману Купусовићу зашто он не говори о страдању Срба у протеклом рату, у којем је прва жртва био Србин у Сарајеву, а први масовни злочин почињен над Србима у Сијековцу. СНП истиче у саопштењу да је Купусовића "забољела истина" у документарном филму "Злочин над […]

петак, август 12, 2011 / 14:32

Србски народни покрет "Избор је наш" упутио је јавно питање режисеру Сулејману Купусовићу зашто он не говори о страдању Срба у протеклом рату, у којем је прва жртва био Србин у Сарајеву, а први масовни злочин почињен над Србима у Сијековцу.

СНП истиче у саопштењу да је Купусовића "забољела истина" у документарном филму "Злочин над Србима", емитованом на БН телевизији, и да је зато и поднио захтјев Регулаторној агенцији за комуникације да осуди говор мржње због приказивања тог документарца.

"Купусовић на овај начин показује презир и осуђује све оне који виде истину другачије од његове. Каже да у филму није било ни ријечи о злочинима на свим странама. То је и нормално, јер се филм бави и износи злочин над Србима, а и такав назив носи", наводи ова невладина организација.

СНП "Избор је наш" поручује да би филм "Злочин над Србима" требало више пута понављати како би га видио што већи број људи и како би се на тај начин српски народ објединио у одбрани истине и себе.

"Овај филм даје наду да се страдања Срба неће заборавити и показује потребу да се сва та страдања истраже, те да се у Београду изгради меморијални центар страдања српског народа у 20. вијеку", наводи се у саопштењу.

СНП "Избор је наш" честита Савезу логораша РС и његовом предсједнику Браниславу Дукићу што је урадио овакав отрежњујући филм, у којем се приказују аутентични снимци и документа "за које би неки вољели да оду у заборав", а посебно честита БН телевизији на емитовању филма.

Режисер Сулејман Купусовић рекао је да документарац "Злочин над Србима" "трешти од национализма и фашизма, најгнуснијих лажи и подметања" и затражио од РАК-а да "најозбиљније размотри овај тешки инцидент, поготово у погледу сталних упозорења водећих свјетских државника о обнављању говора мржње и националистичке острашћености у БиХ".Оставите одговор