СНП Избор је наш позива на научни скуп у октобру у Бањој Луци

Поред културномузичког програма "Српска и Србија уједињени изнад Истока и Запада", централни догађај биће научни скуп – Српски идентитет и његова одбрана, циљеви и начин доласка до њих, и какав вођа је потребан српском народу.

четвртак, 30 јула, 2020 / 10:24

Покрет је пуних петнаест (15) година своје активности усмјеравао у правцу наведене теме научног скупа.

У сврху овог саопштења издвојићемо један исјечак из текста предсједника Покрета, из 2015. год:

"Из чињенице и осјећања да су Срби најугроженији народ, мора проистећи стратегија обнове оне српске државе коју ће српски народ вољети, а која ће бити гарант заштите интереса српског народа и сваког појединца у њој. Тек онда, таква држава може ући у регионалне и друге интеграције. Та стратегија подразумијева отварање српског националног питања на Балкану и треба да дефинише српски идентитет (само ћирилично писмо, или и латинично, само православна религија, или могу бити и Срби православци, мухамеданци, римокатолици, атеисти…).

Таква обновљена држава мора бити утемељена на истинским вриједностима, моралу, мора мотивисати људе на рад, као смисао живота, родољубље издићи као најважније колективно осјећање и изузетно вриједно за сваког појединца. У стварању и оживотворењу такве стратегије треба да су укључени сви. И САНУ, СПЦ, политичари, научници, истакнути појединци, обични људи. Народ треба да функционише као један функционални добронамјерни организам у којем свако има своју улогу…"

Овом приликом само ћемо споменути српски однос према светињама, страдању, жртви, херојима, историјској српској улози у отпору према свјетском злу, неправедној глобализацији, као и улози у стварању праведнијег свијета. Жеља Покрета Избор је наш јесте, да најављени догађаји, научни скуп буде – "Удар нађе искру у камену".1 КОМЕНТАР

  1. Не могу да не подсјетим на историјску шансу српског народа прошле јесени, односно на приједлог ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ око одржавања СВЕСРПСКОГ САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ у Палама.

    Да се то деси, не би читали глупости типа, „српски народ би такву државу волио“, нити би на твитеру луцидни Предраг Панић морао писати, парафразирам:

    „да треба подвући ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ по питању стратешких интереса српског народа у Српској, па после тога нека се јебу и сарајлије и наши политичари по питању коалиција, односно нека се јебу све наше партије у Сарајеву са оно мало простора што им је преостало после кретања линијом СТРАТЕШКОГ ИНТЕРЕСА СРПСКОГ НАРОДА, обавеза које тамо морају испоштовати, све ако се мисле вратити у отаџбину Републику Српску“