Сноуден: НСА се бави и економском шпијунажом, ако је у америчком интересу

Америчка Агенција за националну безбједност /НСА/није стриктно оријентисана на националну безбједност, већ шпијунира и стране компаније ако је то у америчком пословном интересу, рекао је бивши службеник НСА Едвард Сноуден. Соуден је дао интервјуу њемачкој медијској кући "АРД" са непознате локације у Русији, гдје тренутно живи на основу привременог азила. "Неспорно је да САД учествују […]

недеља, 26 јануара, 2014 / 13:45

Америчка Агенција за националну безбједност /НСА/није стриктно оријентисана на националну безбједност, већ шпијунира и стране компаније ако је то у америчком пословном интересу, рекао је бивши службеник НСА Едвард Сноуден.

Соуден је дао интервјуу њемачкој медијској кући "АРД" са непознате локације у Русији, гдје тренутно живи на основу привременог азила.

"Неспорно је да САД учествују у економској шпијунажи. Уколико неки индустријски гигант, као што је ‘Сименс’, посједује нешто за шта НСА вјерује да би било од користи за национални интерес САД, а не због националне безбједности, онда ће пронаћи ту информацију и узети је", рекао је Сноуден.

Он је истакао да неће учествовати у наредним објављивањима докумената, које је узео из базе података НСА, наводећи да више не посједује било какве информације. Према његовим ријечима, информације је подијелио међу новинарима вриједним повјерења, који ће сами да одлуче шта ће и када објавити.

Потпун Сноуденов интервју "АРД" ће емитовати вечерас у 22 сата.Оставите одговор