Снима се наставак Турнеје

Запажени урадак Горана Марковића добиће ових дана и свој други наставак, потврђено је данас из Министарства просвјете и културе Републике Српске. Како сазнајемо, на локацијама у Козарској Дубици и Орахови, ускоро ће почети снимање филма Турнеја 2, као наставак прослављеног првог дијела, који је доживио велики успјех широм Федерације БиХ и Хрватске; а његова премијера […]

петак, април 1, 2011 / 09:21

Запажени урадак Горана Марковића добиће ових дана и свој други наставак, потврђено је данас из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Како сазнајемо, на локацијама у Козарској Дубици и Орахови, ускоро ће почети снимање филма Турнеја 2, као наставак прослављеног првог дијела, који је доживио велики успјех широм Федерације БиХ и Хрватске; а његова премијера се очекује на фестивалу БЛИФФ-2 у јесен 2011. године у Бањој Луци.

– Како је филм заиста испунио сва очекивања и наде Министарства којем сам на челу, те у потпуности представио интересе Републике Српске у свијету, одлучили смо да екипу која добија не треба мијењати и одобрили средства у износу од 9.000.000.000,00 КМ за наставак филма Турнеја, ријечи су ресорног министра Антона Касиповића.

Он је нагласио да је овај, али и сваки други рад Горана Марковића, апсолутни приоритет министарства, те да је премијер Џомбић дао гаранције да Влада РС стоји у потпуности иза овог пројекта, те „да ће се продати и Електропривреда РС, уколико зафали средстава“.

Надлежни се надају да ће овај наслов прерасти у серијал, те получити успјех на благајнама као што је то био случај са великим хитовима као Осми путник, Рамбо, Роки, Страх у Улици бријестова и слично. Филм Турнеја 2 иде у супротном смијеру од свог претходника, те „група Босанских Срба креће пут Београда, у жељи да тамо остваре своје снове – постану избјеглице, директори јавних предузећа, те лидери у невладином сектору“.

– Морам признати да су ме наљутила сва та дешавања око премијере филма Монтевидео у Сарајеву, те да је ово један од главних мотива за снимање наставка. Сви су сад ту нешто наклопили око тог Сергеја, као да је он главни. Ја не само да ћу на премијери Турнеје 2 у Сарајеву носити мајицу са ликом Јована Дивјака, већ нећу ни послије говорити да не знам о коме се ради, а камо ли се извињавати као што је то радио Бјелогрлић, каже прослављени београдски редитељ Горан Марковић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *