Смртни исходи сукоба у Перуу

У сукобу полиције и студената, који су демонстрирали против плана о изградњи новог универзитета у Тајакахи на северу Перуа, погинуло је троје људи, међу којима је и један 10-годишњи дечак, а 32 особе су повређене, саопштили су перуански званичници. Сукоби су избили у уторак увече, када су студенти запалили три зграде владе, и наставили се […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 09:42

У сукобу полиције и студената, који су демонстрирали против плана о изградњи новог универзитета у Тајакахи на северу Перуа, погинуло је троје људи, међу којима је и један 10-годишњи дечак, а 32 особе су повређене, саопштили су перуански званичници.

Сукоби су избили у уторак увече, када су студенти запалили три зграде владе, и наставили се током ноћи, пренео је АФП.

Међу жртавама су 10-годишњи дечак и један студент, чији узрок смрти није објављен, као и један полицајац који је убијен из ватреног оружја.

Перуански посланици су пре недељу дана усвојили план о изградњи новог универзитета у Тајакахи, у северној провинцији Уанкавелика, једној од најсиромашнијих у Перуу.

Студенти су протестовали из бојазни да би планови о изградњи новог универзитета могли угрозити финансирање њиховог факултета.

У Тајакахи су, истовремено, одржани и скупови подршке изградњи другог универзитета у том граду који има 140.000 становника.0 КОМЕНТАРА