Убиство Крунића као повод за туљење, мектање и режање

Убија ли се игдје друго у свијету? Шта, када се убије неки бизнисмен, код њих ради полиција и држава, а шта јавност? Код нас ово троје.

уторак, 23 априла, 2019 / 11:49

Испашће, судећи по ефбихофским памфлетима, да је Славиша Крунић убијен зато што је код бившег Југословена, на чијој телевизији се сада учи Кур’ан, рекао да је Босанац?

Туљење

Најболније је туљење, односно мутава медијска реакција МУП РС. Они опет дају саопштење са иницијалима, без обзира што је у јавност већ изашло ко је С.К.

МУП РС не сазива конференцију за штампу, а одавно нисмо имали, за дневно новинарство готово незапамћен случај убиства, овако високог профила.

Још један велики минус у раду ове установе, која умјесто да унапређује свој рад, тражи још рестрикција грађана и проширење полицијских овлаштења.

Отворено ефбиховски, антисрпски расположени портали, почели су проносити наслове у којима се уз убиство провлачи име Милорада Додика, док је најбитнија особина Славише Крунића то што се изјаснио као "Босанац".

То иде до те мјере да ће ускоро требати провјеравати да ли се на попису изјаснио као Србин, те да ли је славио славу, Васкрс и Божић…

Мекетање

У свему овоме, најдаље је отишао министар безбједности у одласку, Драган Мектић. Он је (наравно латиницом) на свом Твитер налогу објавио да је у питању "Убиство са потписом власти". (!?)

У свакој другој земљи, ово би био скандал, који би окренуо државу наопако. Како, зашто, откуд? Каква то Мектић има сазнања и кад ће их предати тужиоцима? Ко ће и кад бити ухапшен из врха власти?

Но, ништа од тога.

Овако, код нас, ово је само доказ да је БиХ држава само на основу платних спискова запослених у администрацији. У остатку не постоји.

Изјаве министра безбједности, а видјеће се у наредним данима да је тако, узимају се једнако озбиљно, као сасвим очекивано укључење у спинујућу једначину већ излизане, гастарбајтерске и увозне ријалити прилике по имену Давор Драгичевић.

Обојица, обзиром за шта служе у Ефбиху, немају битнијег разлога за консултацију или цитирање, него, рецимо, покојни Екрем Јеврић Господа.

Режање

Од прича Нермина Никшића, који се опет огласио преко Твитера и позвао на "реформу полиције", до цитирања Викиликса, кидише се на полицију Српске.

Не би био проблем да се иде на Драгана Лукача, дакле на персоналне промјене или промјену власти. Овим медијским спинерима налоге издају они којим Полиција РС смета као таква. У било ком облику.

Истина, Бања Лука од бомбашког напада на Жељка Копању и убиства Милана Вукелића на исти начин, није имала оваквих филмских пуцњава на високом нивоу. Оне су биле углавном резервисане за Источно Сарајево.

Но, истина је да је и један од нападача, као и аутомобил, остао на лицу мјеста, што надлежнима даје доста простора за откривање осталих починилаца, као и наручилаца.

Међутим, нико не пита надлежне те ствари, не бави се прогнозама истраге на основу познатог, већ се истог тренутка убиство политизује, а да није прошло ни 24 часа од истог. То све показује колико може бити судбински опасно да се игнорише, или неадекватно одговори на ово режање.

У јавности гдје све више смрт и секс постају главне вијести, треба водити рачуна да живот и рад морају бар мало више предњачити, да се друштво и цивилизација не би урушили и нестали.

Да ипак мало испратимо куд ће отићи истрага?6 КОМЕНТАРА

    1. Размисли мало,браво за учешће у луткарској представи.
      Док сви гледају на једну старну права радња се одвија на другој страни.
      Једним ударцем завршили су Лакташе и Зворник.