Смрт америчког сна: Половина становника САД живи у сиромаштву

Последњи попис становништва у Сједињеним Америчким Државама (САД) доказао је тужну истину о смрти америчког сна, јер резултати пописа показују да око половина Американаца живи у сиромаштву или се ниским примањима. Последњи попис је доказао да нестаје средња класа због високе незапослености и због слабе државне помоћи. Нови подаци су и очекивани након година падања […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 20:53

Последњи попис становништва у Сједињеним Америчким Државама (САД) доказао је тужну истину о смрти америчког сна, јер резултати пописа показују да око половина Американаца живи у сиромаштву или се ниским примањима.

Последњи попис је доказао да нестаје средња класа због високе незапослености и због слабе државне помоћи.

Нови подаци су и очекивани након година падања плата радника у средњој класи. Те ниже плате су срушиле стандард милиона радника и њихових породица, пренио је АБЦ њуз.

"Програми заштите као што су ‘маркице за храну’ или ниже стопе пореза су успјеле у томе да сиромаштво у 2010. године не буде и веће. Али, многе породице са малим приходима, уз нарасле трошкове, они су још ‘пребогати’ да би се квалифковали за те програме".

Мале су могућности за сиромашне и оне близу сиромаштва да дођу у бољу ситуацију.

Аналитичари процјењу да "ако Конгрес и државе наставе са новим резовима, у наредним годинама се може очекивати још више сиромашних и Американаца са малим приходима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *