Смиље и насиље: Клуб новинара БЛ и Фронталов поучак

Навикли смо да саопштења са ове адресе добијамо искључиво на латиничном писму, чиме се ваљда поштује Устав и закон тзв. БиХ, али банер који су нам послали нисмо у стању просто пресловити, па га нисмо ни објавили.

уторак, 28 августа, 2018 / 17:05

Из Клуба новинара Бања Лука смо добили апел, који гласи овако:

Поштоване колегинице и колеге,

Подсјећамо да поводом синоћњег бруталног напада на Владимира Ковачевића, допсника БН телевизије из Бања Луке, апелујемо да сви медији у БиХ сутра 28.8. 2018. године упуте јединствен захтјев властима у Републици Српској и цијелој БиХ да насиље над новинарима мора престати, на начин што ће у својим медијима објавити црне флајере (у штампи), банере (на порталима) и телопе (на ТВ) са натписом "СТОП насиљу над новинарима у БиХ"!

На тај начин ће медијска и новинарска заједница БиХ показати властима, јавним званичницима и институцијама да неће толерисати ни један облик насиља и угрожавања слободе медија и сигурности новинара.

Можда сте већ видјели на Фацебооку и Тwиттеру, али и овим путем просљеђујемо банер за сутрашњу акцију. Наравно, можете их и одмах поставити и користити.

Срдачан поздрав,

Љиљана Смиљанић
Клуб новинара Бањалука

Баш нас брига за "цијелу БиХ"

Питали смо да ли постоји азбучна варијанта, макар због хињења равноправности писама, на шта нам је послат банер који је направљен од стране колега из Гласа Српске (јединог медија у Српској који уопште користи азбуку у штампи), али са истим, за нас неприхватљивим садржајем.

Осим што нам се унакажено лице колеге Ковачевића на нашој насловној страни чини као прикладнији скретач пажње на проблем насиља над новинарима, ми се залажемо за што већи степен државности Српске, те нас уопште не занимају било какви донирани вербални напори ка унитаризацији; а посебно се грозимо мајоризацијске синтагме "цијела БиХ". Да то није наша параноја, показује најбоље што се у апелу из Бање Луке Српска помиње једном, а тзв. БиХ чак четири пута.

Не видимо разлог да у случају више него оправданог апела, зазивамо бомбама НАТО наметнуте "заједничке" институције, а посебно ефбиховске освједочено нетолерантне и ратнохушкачке новинаре, који су своје право лице најбоље показали у већ заборављеном случају Марка Радоје и позивима на насиље над њим.

Јуче прије 10 часова, док се Клуб у БЛ није стигао ни снаћи, већ је конференцију одржао тек у 11 часова, фамозни "БХ новинари" из Ефбиха су били немјерљиво бржи него у случају пријетњи смрћу уреднику информативног програма БХТ:

"Уколико у најкраћем року, не дужем од пет дана, јавност не буде обавијештена о свим околностима напада, укључујући и имена нападача и оних који стоје иза њих, сматраћемо директно одговорним највише званичнике и институције Републике Српске за овај криминални акт, а новинаре из цијеле БиХ позвати на протесте и бојкот свих активности актуелних власти у РС", истичу из удружења БХ новинари.

Ако неком послије ове реченице није јасно чиме се бави ово удружење и са којим циљем… Онда ништа.

Предсједник Деда Мраз и Ретард Српска

Покушај убиства нашег колеге Ковачевића се десио у Српској, за расвјетљавање овог случаја је надлежан МУП РС, те је и протест требало одржати испред ЦЈБ Бања Лука, а не испред Палате предсједника. На овај начин, не само да се врши штетна политизација, већ се и наставља естрадизација институције предсједника, који се свједно својим хипертрофираним буџетом понаша као да је Деда Мраз, а не заштитник закона и прописа Српске.

Овим се продужава скандалозни, вишегодишњи наратив, по којем управо као да је он адреса за све проблеме, а посебно оне над којим нема надлежност. Тим више што је Владимир Ковачевић одбио да се слика са политичарима који су му дошли у посјету, па и са предсједником.

Такође, пошто видимо да у општој политичкој хистерији нико неће, или не смије да се држи принципа професионализма и ненасиља, Фронтал.СРБ осуђује јучерашње вријеђање и малтретирање новинара РТРС од стране активисте групе Рестарт Српска. Он га је, снимајући (и то усправно!) телефоном дешавање, називао камерманом "фашистичке телевизије", ометао у вршењу службене дужности и упућивао "зашто не ради за неку другу телевизију". Очекујемо јавну осуду овог чина од свих новинара из Српске, а поготово званичну осуду од стране групе на чијој ФБ страници је и објављен видео снимак.

Неко, изгледа, НИЈЕ СХВАТИО да је дошао на ПРОТЕСТ ПРОТИВ НАСИЉА НАД НОВИНАРИМА, на који су требали доћи прије свега новинари; те је међу колегама вршио НАСИЉЕ НАД НОВИНАРОМ. Новинари су (барем нама) сви једнаки. Без обзира на вјеру, нацију, или редакцију из које долазе. А посебно без обзира на то на који начин Фронтал.СРБ прати и оцјењује рад јавне РТВ-куће која би требала припадати свим грађанима.

Уколико се Рестарт Српска не извини нападнутом Владимиру Милаковићу у најхитнијем року, а посебно јер су и њихови чланови трпили насиље, показаће да су предизборне ситнополитикантске кукавице, те да им више пристаје име Ретард Српска.

А банер?

Направићемо ми свој. Мора неко мислити и на Републику Српску.74 КОМЕНТАРА

 1. Као и обично – неумољиво тачно и непристрасно. Једино са чиме се не слажем су протести у Сарајеву, испред зграде Народног позоришта. С обзиром да су бањалучки протести одржани испред палате Предсједника, избор сарајевског топоса индицира да је организатор напада на Владимира неки сарајевски режисер, а директни нападачи два глумца.

 2. Није само Радоја имао проблеме у Сарајеву.

  Сјетимо се да је и Вук Бачановић протјеран, неки дан су пријетили новинарки Хрватици, измлатили Неџада Латића, тада нису давали никакве ултиматуме и рокове Изетбеговићу.

  Добро сам ја оцијенио. Када се буде вршила истрага, обавезно уобзирити и сарајстанске мотиве.

  1. Ya,ya, bla,bla,bla. Objavite banner kao podrsku svima koji se bave istim zanatom. Poenta, koju tu i tamo izgubite je nasilje nad novinarima koji su „svi isti“, a opet neki su manje isti. Tesko je sedeti na dve stolice, ali protiv istine i vladtitog naroda, necete uspeti da jeftinim pamfletima. Uredjivaci ovog portala nece morati gledati preko ramena u svakoj prilici, jer za pisanje istine potrebna be hrabrost, a ne malicioznost

  2. Зашто није било протеста када је нападнут Неџад Латић?

   Ћутио си и ти.

 3. Похвале аутору на одличном тексту гдје је указао на двоструке стандарде који су постали обавезна матрица поимања ствари (емпатија се мора показати осим када су у питању обиљежени „негативци“), на једно лицемјерство али и на политичку позадину у овој причи.

  Ово задње мислим на ову поплаву емпатије због страдања новинара БН ТВ и солидарност која је захватила „цијелу БиХ“.
  Чињеница јесте да су сви ти који гурају мантру о „цијелој БиХ“ једва дочекали страдање новинара БН ТВ како би то искористили за своје (подле) намјере, и чињеница је да ти који паламуде о „цијелој БиХ“, никад и не објаве вијест о трагичној смрти неког од „неподобних“ новинара, који су радили за медије у тој „мрској и геноцидној творевини“ или једнако мрској Србији, и да нису слова посветили недовној смрти свог колеге Жељка Цвијановића, а било би пристојно, јер је овај новинар и рођен у Сарајеву и добар дио живота радио за медије на овим просторимка.
  Једно лицемјерство али и поквареност.

  Аутору још једном похвале на одличном тексту.

  1. “I ja se zgrozim svaki put kad pročitam „cijele BiH“, a takođe i latinicom na javnim oglasima udruženja i institucija iz RS.“

   А ја се згрозим када неко своје згрожавање латиницом напише на латиници.

 4. Да , овај латинични банер некако више личи на минарет него на перо (иако има сличности са пером , да не гријешим душу). А што се тиче страдања новинара на „радном задатку“ , рекао бих да је то ризик посла којим се баве. Да ли их треба нападати , наравно не али по чему би они били заштићена „врста“ као рецимо политичари? Грађевински радници масовно страдавају на свом послу који је пун ризика , радници у шумаријама страдавају , страдавају и пољопривредници под тракторима , страдавају многи на својим пословима јер сваки посао носи свој ризик. Страдавају чак и они на „државним јаслама“ од сједења им страда срчка и расцвјетају им се хемероиди (кажу да су то тешке муке). Неки страдају и од разјарене масе. То је живот и ризик живљења и то се мора прихватити јер нико нема гаранцију на 100 година живота.

  1. Sta je: „stradavaju“ ? Neki novi brdski sleng? Probaj: stradaju. Na cerilicnom baneru fali, „Kosovo je Srbija“ Kako mozete biti taking neozbiljni?

  2. А зар КосМет није Србија? Зар ти стварно желиш да ти Кали плеше?

  3. У осталом , тамо гдје сам рођен , одрастао и школовао се „страдавају“ је уобичајен глаголски облик. Погледај једну дисертацију у којој ћеш то пронаћи на 220-ој страници (385). Можда ћеш мало смањити надменост и бахатост када видиш да је тај „брдски“ сленг , како тврдиш , поријеклом из Загреба? Не могу бити баш сви Срби , како би ти желио и каквима нас сматраш , кркани из вукојебина а само ти са асфалта.

   bib.irb.hr/datoteka/323702.NovakMilic_disertacija.pdf

 5. Не волим приче о национализму, али и мене ово перо подсјећа на минарет, ето да потврдим оно што би ја свакако написао да није распућин.

  Некако ми је све случајно у мом родном Сарајеву, од оног ТВ торња- минарета на Хуму, до ЗЕТРЕ, ЗЕЛЕНЕ ТРАНСФЕНЗАЛЕ, спорске дворане направљене за олимпијаду 1984, наравно, име је добила шест година раније приликом презентације Олимпијском комитету.

  1. Мани се национализма, ти треба да причаш о екологији.

   Шта кажеш за сјечку и Кајкутово саопћење.

 6. „Особно“ се прикључујем апелу:

  СТОП НАСИЉУ над „неови$ним“ америчким новинарима
  блогерима, и$траживачима и активи$тима СРПСКЕ!

  и „сукладно тому“

  STOP NASILJU nad novinarima susjedne nam F BiH.

  ЧИЈЕ $У ПАРЕ ТОГА ЈЕ И „МУЗИКА“…
  &
  КОЛИКО ПАРА ТОЛИКО „МУЗИКЕ“…

  https://jajce-online.com/2018/04/07/usaid-dodijelio-milion-km-za-nezavisne-medijske-sadrzaje-u-bih/
  ПОДИГНИДЕР МАЛКИЦЕ ТАЈ ЧЕК АЦИКА „FATTY BOY“ Б(Р)УКА!

  да и ми видимо колико (ти) кошта

  НОВИНАР$КА ПРОФЕ$ИОНАЛНО$Т,
  НЕОВИ$НО$Т,
  ОБЈЕКТИВНО$Т,
  НЕПРИ$ТРА$НО$Т?

  Колико ко$та „Правда“ за Дејвида, Давида и Џавида?

  Колико (у крајњем) кошта Република Српска“?

  1. „Naši“ neu$tra$ivi „novinari“, i$trqživaĆi, blogeri, aktivi$ti, „mladi lideri“, graDŽanisti, ta$teri, teoretičari zavjere, propagandi$ti…

   $loba & $-rđa …

   http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2016/10/morin-kormak-ambasadorka-sad-u-bih-sran.html

   $a milom im & dragom … BIG MAMMA-om K(o)RMAK…
   GAZDARICOM, POSLODAVKOM, ORGANIZATORKOM BLOGERSKIH PROPUTOVANJA PO KLINTONOVSKOJ AMERIČKOJ „DUBOKOJ DRŽAVI“, FINANSIJERKOM, „JARAN’COM“

   Shiny Happy People!
   May the Good Times Roll!

  2. Срацковичу,, лепо је и топло у анусу Мр Гузонје. Али и за то се мора платити станарина. Једнога дана изести ћеш сва говна у чмару и он ћете морати посрати тако лјигавог. Неће се заборавити да си својим писанјем штитио убице, а жртве си исмејавао. Загнојени Хемероид , васковић бло – уд го.

 7. SabahUD’ne, pederčino b(A)lijska. „Ričući“ MIŠU, ye……b’o ti Dodik m…..ater, a ti njemu. On kao da ti je opsesija. Crknućeš od mržnje, psihopato. Opsjednut si Srbima, Dodikom i Srpskom. O’hani malo. Take it easy, furundžijo. Vidiš da ti nije dobro. Prolup’o si dibiduz, majmune vehabijski. Ne ide ti nikako ta „mrska“, „srboĆetniĆka“ KIRILICA. Negdje si se pogubio u transkripciji, retarde talibanski. Vidim navire ti iz podsvijesti i (malog) mozga „mrska“ ekavica. O’klen si ti to šljeg’o, fakir-fukaro islamistička? Od Tutina, Rožaja, Plava, Guzinja…? Šta ti dođe Ejup Ganići i Aćif Efendija?
  Diši duboko, gnjido. Ne preskači propisane terapije, hairli SCOTTe.
  Zar postoje veće genocidne ubice, zločinci i od naci-fašističkih neokolonijalnih anglo-američko-germanskih globalista iz Četvrtog NATO-ovskog Rajha? Funjaro mudžahedinska, to što ste vi oduvijek služili, uvlačeći im se u debelo crijevo, ližući čmar i vojničku cokulu svakom osvajaču i okupatoru na ovim prostorima ne čini vas „civilizovanim“ niti „europljnima“. T se zove miti potrošna roba, topovsko meso. Srbi ne spadaju u tu kategoriju, debilu.
  I zar postoji odvratniji i veći ljudski šljam, od plaćeničkih odroda, konvertita i „korisnih idiota“, onih koji za šaku dolara, poneki „grant, stipendiju, donaciju, projekat“ pristanu da služe istim tim ubicama sopstvenog naroda. Zato ga popushi Slobodanu Zlobi Vaskoviću, s-rđi Puhalu, Aleksandru Trifunoviću, Vladi Trišiću, Dr Aganu Bursaću, Raljiću, Šušnici…, i vascijelom Soroševom Klubu „novinara“ Banja Luke.
  Imbecilu, ovaj napad je tipična CRNO-PROPAGANDNA (predizborna) „FALSE-FLAG“ inscenacija, operacija „POD LAŽNOM ZASTAVOM“ za dodatnu destabilizaciju Srpske. Na nju se mogu „upecati“ samo maloumni puk i klijentela sa IQ-uom manjim od broja cipele koju nose. Udica za konzumente Di DŽej Krmačinog „dalekovidnog propagandnog monstruma“ BNTV, amerikanizovane gebelsovske turbo-folk kloake, „promičbene“ septičke jame Vlade KrkanaTrišića, Patrika Muna, Nikolasa Hila, Krmače Kormak. Da… Baš sad pred izbore Dodiku i „mrskom režimu“ odgovara da počne da mlati „neovisne“ američke novinare. Ajdeee?! STFU, majmune. FUCK OFF, spodobo. Popušiš mi neobrezanog, jednookog vel’kosrpskog Džeka.

  1. Bravo, klap, klap,klap. Naserem ti se usta i dobro zatrpam nogama. Ako još ima mesta. Istina, kerilica mi ne ide baš najbolje, pa da probam opet. Фуцк јоу тоо, луинг цунт.

 8. Нема уопште потребе да кометаришем глупости, али нису ни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ ПАЛИ СА МАРСА, поготово не хуманиста, свјетски човјек, али и доказани српски патриота Никола Лазаревић.

  Човјек који никога не угрожава, који се бори за сваку породицу и свако дијете ма гдје живјели.

  Баш сте Јасмине нашли кога ћете прозвати, човјека који је јуна 1992 године спасио много, много живота паљанских муслиманима,све ризикујући због тога свој живот?

  Иначе, мене и даље оно перо асоцира на мунару, исто тако и даље питам зашто је ЗЕТРА добила име 1978 године, зашто је торањ на Требевићу коцкаст, нормалан, а на Хуму као мунара мунара?

  Зар то није био предзнак 14 година прије рата, зар је због тога до темеља срушена Лазаревића кућа на Бенташи 1, кућа у којој сам рођен?

  За оне који не знају, то је прва улица и прва кућна нумера у Сарајеву, 30 метара од вијећнице, кућа 880 м2 -конак, заштићена законом као историјски споменик културе и баштина Башчаршије?

  Ни то што је споменик културе није било свето, јебеш свето ако је српско, зар не?

  Поздрав

 9. Зар то није био предзнак 14 година прије рата, зар је због тога до темеља срушена Лазаревића кућа на Бенташи 1, кућа у којој сам рођен?

  Ovo su vec ozbiljne stvari.Na navigator.ba vidim da zgrada postoji i da je na toj adresi GÖTHE INSTITUT.

  Reci nam:Kad je zgrada srusena i ko ju je srusio?Jesi li se ti tu samo rodio ili je tvoja,ili tvoje familije zgrada?

  Pokusacu kontaktirati jarana da mi uradi par slika.Ovo cu bas provjeriti.
  poz.

 10. Кућа је по закону у истом стилу поново озидана,врло мало је изјмењена, наравно да је породична кућа Лазаревића,ту је био и познати конак, код чувене бабе Анђелке која је умрла 1984 године, звали су је мајка, увијек се нашла свакоме у невољи, темељи су после рата продани каменорезцу Поздеру из Јабланице.

  Ја сам то навео само као примјер, шта је било, било је, али мене још увијек интересује зашто је спортска дворана 1978 године, онда кад је пројектована за олимпијаду добила име ЗЕТРА?

  Тај одговор је битан,ту између осталог треба тражити коријене зла које нас је све снашло 14 година после, посљедице су око сто хиљада мртвих људи, хиљаде и хиљаде срушених и запаљених кућа и вјерских објеката.

 11. Ја сам то навео само као примјер, шта је било, било је, али мене још увијек интересује зашто је спортска дворана 1978 године, онда кад је пројектована за олимпијаду добила име ЗЕТРА?

  To je glupost.Da je to kao sto ti tvrdis nebi se danas zvala po g Samaranu.Malo me iritira sto i ti znaci mislis da ju je i trebalo zapaliti jer je nazvana po nekim Alijinim skrabotinama…sramota.

  (Patria) – Za povezivanje sa Turskom bili su i Bosanci. Čuvena Islamska deklaracija Alije Izetbegovića u svom podnaslovu donosi jedan program islamizacije muslimana i muslimanskih naroda. To su možda još daleke 1984. godine shvatili graditelji hale za olimpijske igre, te su joj nadjenuli ime – Zetra. Teoretičari zavjere kažu da je to skraćenica od – Zelena transverzala – tvrdi to novinarka srbijanske „Prve TV“ Svetlana Milenković-Popović.

  Prvi direktor Zetre Slavko Maleć demantira: „Zetra jeste dobila ime po zelenoj transverzali, ali ne po toj političkoj, već onoj po kojoj sa planine Bukovik svjež zrak dolazi u Sarajevu.“

  „Osamdesetih godina također sam imao slične upite, ali naravno da ništa od toga nije tačno“, kaže Maleć agenciji Patria, prisjećajući se samih početaka najpopularnije sarajevske dvorane.

  „Kada pogledate iz zraka, vidite baš jedan zeleni pojas koji sa planine Bukovik preko Zetre ide do Druge gimazije. Kroz taj pojas u grad ulazi čisti zrak. Tu je zabranjena bila kakva visoka gradnja. Upravo po tom pojasu, zbog njegove važnosti za Sarajevo, Zetra je dobila ime“, kaže Slavko Maleć.

 12. Ни то што је споменик културе није било свето, јебеш свето ако је српско, зар не?

  I za kucu si slagao.Zar ne.Cija je bila do II sv. rata?Jeli g.Andzelka imala ikakve veze sa Lazarevicima?I najbitnije,ko ju je zapalio i od cijih granata?

  Sad mi ljepo dodzes 100e.Toliko sam platio moje ljude da pokupe informacije.

  Kuca je izvorno vlasnistvo od jedne jevrejske familije,nikako od porodoce Lazarevic,koji su je samo koristili(besplatno).Vjerovatno(ali to ne tvrdim) po zaslugama na osnovu 2 svjedoka poslije onog rata.

  tu dolazimo i do odgovora Simi koji onomad postavlja pitanja o nadoknadi stete Jevrejima iz II sv rata…

  https://www.youtube.com/watch?v=-VXQuIKU-Dk

  Za kraj,ako te to imalo tjesi,svaka vlast donosi svoje zakone.Tako i ova danasnja .Svako imalo urbanije naselje ima novu „raju“ i „papke“ zar ne?

  1. I sta tu ima nejasno?
   Svaku rijec koju je g.Govedarica rekao licno podrzavam.
   Bilo gdje,na bilo kom djelu Bih svako se mora osjecati sigurno sa zagarantovanim svim ljudskim pravima.

 13. Потврда година 1997, МУП Стари Град, адреса Бентбаша 1 општина Стари Град, година 1991, на тој адреси пријављен Никола Лазаревић, одјављен после рата 1997 године у Пале.

  У тој кући сам се родио, ту ми је је отац живио, умро 1998 године,сад би ја теби требао јебати матер, али ја сам са господом господски, са фукаром такође господски, па ћи у ти се извинути што са себи дозволио да са тобом уопште расправљам.

  П.С.Даље нема одговора које и зашто 1978 године дао име ЗЕТРА -зелена трансферзала?

 14. Halo,ba papak.Ko je rekao da nisi bio prijavljen na toj adresi?
  Pored onoliko postavljenih pitanja i mojih teza,ti me optuzijes za nesto sto nisam ni rekao.Ostalo ne demantujes.Jasno sav si postao nalik na Puzigacu.Gospoda prava vas dvojica.

  I za Zetru sam ti odgovorio.Procitaj ponovo.A i tako se vise i ne zove,eto koliko je to bitno.
  Vrijeme je interneta ,nema vise mitova

 15. Џасмине,

  не конташ ти добро.

  Нису сви Срби који су против Додика у телалуку.

  Тамо ти своје савезнике тражи па спашавајте РС од Мене и Млађана.

  Једино су они малоумни да не виде ваше мотиве зашто сте против Додика, па вас из балилука примају у савез.

  Због тога ће их народ казнити на изборима, тј. неће Додик побиједити на изборима зато што народ мисли да је добар, него што народ види ко би га у случају његовог пораза замијенио. И ским су ти у савезу.

 16. Симо, ко ће побиједити на изборима, то се већ зна, бар што се тиче појединачних функција из Српске, то ДОСЛОВЦЕ одлучују једини неукаљани и авангардни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и прејаки Лазаревић.

  Интересантно, Јасмин мене напада, мада би између редова требао да наслути да апсолутно нисам задовољан по многим питањима у Српској?

  Он би да падне Додик, али да не буде код Срба супер национално одговорне политике и свјетских људи, изгледа да је мало мачку телећа глава, он би да нема више ни части, ни муда, ни памети у Срба?

  Типична ЗЕТРА прича.

  П.С. Што се тиче моје куће у којој сам рођен, моји су је купили, Лазаревићи су били газде још за вријеме турака и Аустрије мој Јасмине.

  За вријеме турака, ми смо имали раднике на имањима,замисли за вријеме Аустрије, генерације и генерације писмених и часних домаћина Лазаревића је живјело у Сарајеву и на овим просторима. тачка.

 17. Eh ,sto si ti nalaga oko te nesretne kuce.Ali nema veze,Necu dalje,cak je i meni neugodno tvoje prosipanje.

  Drugo nesto.To sto me zoves onako kako nije moje ime,nekako i razumijem.Preuzeo od jarana Sime.

  Al sad ozbiljno,zasto me nazivas pijanom budalom?Zasto mislis da sam pijan?Objasni,ovdje svima ,na osnovu cega to zakljucujes.

  Ako ne odgovoris ili pokusas izbjeci odgovor,tesko tebi.Imas 24 h za odgovor.

  1. Ајде што се налага око куће, али што нахвали Турке.

   Његови за вријеме Турака имали своје иргете?!

   Шта су били, бегови или аге?

   Ако је тако добро било да вратимо Турке, а?

   Од како се састао са Говедарицом, примио вирус туркофилис и прабацило га.

  2. Ti si ovo i napravio od njega.Prica mi poznanik da od neki dan,kad mu nisi sredio pozivnicu za Jahorinu,totalno je postao zajedljiv na sve oko sebe.

   Za Turke ne znam ,ali AustroUgari..

   Neki dan sam se zadesio na jednom seminaru o emigrantima posebno sa podrucja Balkana…
   Ljudi i ne kriju.Ulazu ogromne napore da dovedu sve sto ima bilo kakve kvalifikacije,a i barem volju za rad.Otvoreno se kaze da su najzahvalniji emigranti sa nasih podrucja.

   Da ne duljim,ogroman je potencijal na ljudima sa Balkana pogotovo kad malo progledaju na zapadu.

   Pa VI vidite(sto krojite sudbinu „dole“)sta dalje i kako.

 18. Симо,сваку ријеч коју је икад овдје написао Лазаревић је 100% тачна и провјерљива, зар није тако?
  Да није, давно би ме овдје неко разапео?

  Јасмин се зајебао, ради за удбу, насукао се за кућу, сад му тешко пада што су га његови карали јер је испао глуп, плус ја написао да пије, што свакако његови не дозвољавају.

  Јеси Јасмине, често си пијан, види се то по твојим ноћним коментарима, па шта?
  То није лоше, напротив, баш сам те овдје због тога једном похвалио, јебеш људе који не пију, јебеш докторе и вјерске силеџије које не дају народу дисати од паметовања и пресеравања, те немој попити, те немој масно, те немој слатко.

  Само да ти још кажу, немој Јасмине п*це?

  Како немој, кад нема ништа боље него кад се ујутро мамурна ћуна дигне, а при руци ти женина топла гуза, халоооооооооооооо, Јасмине ,ја те хвалим.

  Не бојиш се ваљда кратких пантолица,“ јеби хи“, што рекла нена Халима са Бентбаше, живи како си живио прије рата и тачка.

  Поздрав

  1. Јасмин се зајебао, ради за удбу, насукао се за кућу, сад му тешко пада што су га његови карали јер је испао глуп, плус ја написао да пије, што свакако његови не дозвољавају.

   Јеси Јасмине, често си пијан, види се то по твојим ноћним коментарима, па шта?

   Vrlo dobro ti znas kako se ja zovem,ali ako ti je lakse nek bude.

   Za kucu sam samo skrenuo paznju kad si poceo baljezgati kako se srpska imovina rusi iako je istorijski spomenik.I ime Zetra,sve pokazatelji agresije na Srbe,jos 14 g prije rata…
   Uzlagao si se bespotrebno.Takve stvari mozes na KLIX.ba objavljivati. Bolje me ne tjeraj da objavim sva saznanja.To bi otislo na raspravu o privatnim stvarima a to nije cilj.
   Moje kritikovanje se svodi samo na tvoj politicki rad kao javne osobe.I to moras podnijeti.

   Јеси Јасмине, често си пијан, види се то по твојим ноћним коментарима, па шта?

   Nocnim komentarima velis.Jesi ti ,kao uspjesan privrednik, ikad pomislio da ima neko ko tad dolazi kuci s posla?Moj posao je takav da sam sedmicno 3-4 puta „na putu“.A nisam vozac kamiona ili nesto slicno.
   Ne zalim se ,sam biram koliko cu raditi.Naravno ,gl. motiv je zarada.Tu gdje ja zivim nema nista na guzove.

   2014 sam po drugi put napustio svoj rodni kraj,upravo zbog tih „Vodzinih“ rijeci;http://www.rtvbn.com/3920429/predsjednik-srpske-poslao-jasnu-poruku-samo-politika-nista-struka

   Tada ih jos nije izgovorio ali se to znalo i osjecalo.

   Cilj mojih komentara je da pokusam pomoci ljudima koji prepoznaju to zlo i pokusavaju nesto promijeniti.Ti si se „odnarodio“,i sve bi dao da udzes u vlast.Zato imas moje kritike.

   ps.Naravno da se stigne i popiti i proveseliti.Kakvi bolan „kratkonogavasi“?
   Ovdje gdje zivim ih i nema.Ako mislis dole,kuci…evo ih svi na okupu samo su maskirani

   https://www.google.de/search?q=stara+basta+kozarac+2018&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjj4ue6gZ3dAhXNY1AKHTIHBBAQ_AUICigB&biw=911&bih=441

 19. Nikola,ako ste kupili kuću kao što kažeš zašto ste je prodali.
  Prodao sam i ja djedovu kuću na adresi Maršala Tita 10,zasada djeluje da se nisam zeznuo ali ti si sa ovom top lokacijom i objektom koji krasi čaršiju propao do kraja bez obzira koje pare si dobio.
  I ono najgore otišao iz čaršije da bi 20 godina kasnije napravio pun krug i ponovo pted tuđom kućom bio sa telalukom , vi ste za Bakira sultana oni najniži plaćenici što moraju da alaču ako se sultan zapita zašto vas plaća.
  Sa onom kućom mogao si barem biti koordinator vlade i pričati o dobrim danima i starom zemanu i kako se sve zna o čibuku tvoga djeda kako je gazdovao sa turcima.
  Vrijeme je da se povučeš iz politike.

  1. I ono najgore otišao iz čaršije da bi 20 godina kasnije napravio pun krug i ponovo pted tuđom kućom bio sa telalukom

   Potenciram ovo telaluk…

   Rekoh ja tebi,svrstao si se ti…Ko s dzavoiom tikve sadi…

  1. Шта те то тако погодило?

   Јеси ли продао кућу?
   Јеси.

   Јеси лу се хвалио да ти је породица имала бизнисе још у турском вакту?
   Јеси.

   Чиме те је увриједио да тако реагујеш?

   Да је ишта слагао ја бих те подржао, али није.

 20. Чиме те је увриједио да тако реагујеш?

  Jeste ga uvrijedio.
  Ovo sa Bakirom-sultanom.

  Cak i ja Bakira smatram supkom,obicni poturica koji je dosao iz Srbije.
  Porodica Lazarevic je casna i postena familija koja je nazalost otjerana iz Sarajeva,ne ratnim metodama,ali to ne mjenja sustinu.Cisti Srbi po vjeri i porijeklu.Danas takvi ne trebaju Sarajevu(misle oni).Ja kazem da je to velika greska,upravo suprotno.

  Nemam ja problem ovakve stvari reci,ali sam vise fokusiran na BL,i probleme vidim lokalno.

  Ne treba nikom biti tijesno,ima mjesta za sve. I nek vlada svak na svom „zapisanju“ .Inace nece nas biti ,docice neki drugi.

  Moja malenkost je svoje skole pozavrsavala u starom sistemu…moja ljepsa polovina takodze.
  Djecu moram(jedno vec zavrsilo)skolovati u stranoj zemlji,jer supak koji je nadlezan trazi „pare“ za upis na fakultet.itd itd

  Kad mi dijete jednom doslo kuci i kaze;Babo ,ti sve sto pricas nije tako ,reko a kako je….

  Sve mi je bilo jasno.

  by Ahmed Kapetanovic

 21. Ја тебе Ахмеде -Јасмине обожавам, само се са мном мани глупе приче.

  Прејак сам ја, даће Бог, са мном ће Република Српска за осам година бити јача него сада Словенија, а гарантујем ти својим животом да би и твом народу десет пута било боље под мојим „зулумом“, него под Бакировом и Лагумџијином демократијом.

  Поздрав.

 22. Прејак сам ја, даће Бог, са мном ће Република Српска за осам година бити јача него сада Словенија, а гарантујем ти својим животом да би и твом народу десет пута било боље под мојим „зулумом“,

  Nema vise zuluma,samo konkretno .Moj narod je svaki dobronamjeran covjek .Srbin ,Hrvat ,Bosnjak ,nebitno

  Simo Puzigaca je supak .Al za sad on upravlja nasim zivotima.Jer smo mi jos veci supci pa mu to dozvoljavamo

 23. Jasse i Apostrof
  Apostrof je negde ukrao komad sira i s njim u kljunu, sleteo na jednu visoku granu.Jasse, koji je slučajno naišla tu, odlučila je da mu uzme taj komad sira.
  Zato je rekao Apostrofu: 
  – „Kakve divne, sjajne oči imaš, a tek kako ti je prekrasan vrat … Šteta što tako lepa ptica mora uvek cutati, jer ne ume da peva“. Apostrof, koji je ovim rečima bio neobično polaskan, htede da pokaže Jassetu da ume i pevati. Otvorio je kljun i graknuo, a sir mu je ispao iz kljuna i pao pravo pred Jasseta. 
  Lukava Jasse, zgrabivši sir, poče slatko da se smije:
  – „Ha, ha, ha, ti možda imaš glas, ali pameti svakako nemaš“.

 24. Jasse,šta reći na tvoje riječi.
  Još samo da si napisao koliko ćeš mu glasova zelenih obezbijediti da bi podjebancija bila potpuna.
  Papka se istopio na prvu pa bi odmah i zulumćario.
  Vidiš Simo da je bizmis pod turcima bio moguć,zulumćar nad srbima.
  Otkupna stanica na starom dobrom poznatom mjestu čaršija Sarajevska.

  Jasse, trebao si se potpisati ko Ezop.
  Sledeći put molim te,onako lijepo umotaj kako si mu popločao put sa Frontala do parlamenta.

 25. Јасмине, јеси видио што је овај удбаш ефенди- Младен-Мухарем љубоморан?

  Халоооооооооооооооо, ја и Јасмин- Ахмед смо у љубави, не може нас посвађати ни да ударимо пијани један другом на жену.

  То се зове међувјерска толеранција, зар не Симо?

  1. Да су и моји као твоји о Џасминови закопитили капиталом још од времена Турака и ја бих био на вашој страни.

   Овако, ја сам ваш класни непријатељ.

  2. Ti si se zakopitio u ovom sistemu,pa si tako nas klasni neprijatelj.

   Nego g.Savjetnice,kad smo vec kod Puzigace,da li je istina kao sto sam cuo da je to bila tvoja ideja?Ajde budi musko pa nam iskreno reci.

 26. Mladene-bin-Ladene
  Kad vec volis basne,evo ti jedna za laku noc;

  Magarac i lisica udružili su se i pošli zajedno u lov. Putem su susreli lava te se lisica pobojala za svoj život. Primakla se lavu i ponudila magarca u zamjenu da nju poštedi. Lav je prihvatio njezinu ponudu te je ona povela magarca do jedne prikrivene rupe. Magarac je upao u nju te više nije mogao izaći. Lav je uvidio da magarac više ne može pobjeći te je prvo udavio lisicu, a zatim krenuo na magarca.

  Stradat će oni koji iznevjere svoje prijatelje.
  Pouka.

  1. ПОЧЕТАК СОЦИЈАЛНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ ПРОТИВ ТУРСКОГ ПОРЕТКА:

   Боже мили! Чуда великога!
   Кад се ћаше по земљици Босни,
   По тој Босни земљи да преврне,
   И да друга постане судија,
   Ту кнезови нису ради кавзи,;
   Нит’ су ради Турци-бизнисмени,
   Ал’ је рада сиротиња раја,
   Која глоба давати не може,
   Ни трпити њи’ова зулума;

   То гледају Турци Сарајлије,
   И обадв’је чибук-аганлије:
   Џасмин-ага и Лазар-Алија,
   Обе су се састале дахије,
   Бајној Луци на Кастел-капији,
   Огрнули скерлетне бињише,
   Сузе роне, а прилике гледе:
   „Ала кардаш! Чуднијех прилика“
   „Оно, јолдаш, по нас добро није.“;
   Па од јада те двије дахије,
   Начинише од стакла тепсију,
   Заграбише воде из Врбаса,
   На Милину кулу изнесоше,
   Наврх куле вргоше тепсију,;
   У тепсију зв’језде поваташе,
   Да гледају небеске прилике,
   Што ће њима бити до пошљетка,
   Око ње се састаше дахије,
   Над тепсијом лице огледаше;
   Кад дахије лице огледаше,
   Све дахије очима виђеше,
   Ни на једном главе не бијаше.
   Кад то виђеше те двије дахије,
   Потегоше наџак од челика,;
   Те разбише од стакла тепсију,
   Бацише је низ бијелу кулу,
   Низ бијелу кулу ка Врбасу,
   Од тепсије нек потрошка нема,

   Па од јада обадви’ дахије;
   Пошеташе брижни невесели
   У Прњавор кулу Мехтићеву,
   Одшеташе у кулу велику,
   Пак сједоше по кули великој,
   Све сједоше један до другога,;
   Старца Лазу вргли у зачеље,
   Бијела му брада до појаса,
   Пак повика силни Џасмин-ага:
   „К нама брже, хоџе и ‘ваизи!
   „Понесите књиге инџијеле,
   „Те гледајте, што вам књиге кажу,
   „Што ће нама бити до пошљетка.“
   Потекоше хоџе и ‘ваизи,
   Донесоше књиге инџијеле;
   Књиге гледе, грозне сузе роне,;
   Дахијама овако говоре:
   „Браћо моја, бизнис-ефендије“
   ‘Вако нама инџијели кажу:
   Нит’је добро нити му се надај.
   И говоре хоџе и ‘ваизи,
   „Да вам царство дуговјечно буде:
   „Ви немојте раји горки бити,
   „Веће раји врло добри буд’те;
   „Нек је харач петнаест динари,
   „Нек је харач и тридесет динари;;
   „Не износ’те глоба ни пореза,
   „Не износ’те на рају биједа;
   „Не дирајте у њихове цркве,
   „Ни у закон, нити у поштење;
   „Не ћерајте освете на раји,;
   „Не може се царство задобити,
   „На душеку све дуван пушећи;
   „Ви немојте рају разгонити;
   „По шумама, да од вас зазире,
   „Него паз’те рају к’о синове,
   „Тако ће вам дуго бити царство;

   „Ако л’ мене то не послушате,
   „Већ почнете зулум чинит’ раји,;
   „Ви ћет’ онда изгубити царство. –
   „Цар умрије, а ми остадосмо,
   „И ми нашег цара не слушасмо,
   „Већ велики зулум подигосмо:
   „Погазисмо њихово поштење,;
   „Свакојаке б’једе износисмо,
   „И гријоту Богу учинисмо,
   „Сад су ‘наке постале прилике,
   „Сад ће нетко изгубити царство;;
   „Не бојте се краља ни једнога,
   „Краљ, на цара ударити неће,
   „Нити може краљевство на царство,
   „Јер је тако од Бога постало;
   „Чувајте се раје сиротиње;;
   „Кад устане кука и мотика,
   „Биће Турком по Приједору мука,
   „На Палама каде проплакати,
   „Јера ће их раја уцв’јелити.
   „Турци браћо обадви дахије!;
   „Тако наши инџијели кажу,
   „Да ће ваше куће погорети,
   „Ви дахије главе погубити;
   „Из огњишта пронић’ ће вам трава,
   „А мунаре попаст’ паучина,;
   „Не ће имат’ ко језан учити;
   „Куд су наши друми и калдрме,
   „И куда су дахије ‘одале,
   „И с коњскијем плочам’ задирали,
   „Из клина ће проникнути трава,;
   „Друмови ће пожељет’ дахија,
   „А дахија нигде бити неће,
   „Тако књиге инџијели кажу.“

  1. Vec ste i braca?Topla?

   Ako si htjeo biti duhovit,nisi.Al nema veze,evo ti jedna duhovita.

   Neko vrijeme Nasrudin imao dvije žene. Jednog dana dođu one zajedno pred njega, pa ga upitaju:
   – Koju od nas dvije vie voliš?
   – Obje – reče Hodža i htjede da tako zabasuri stvar, ali ga one ne htjedoše pustiti.
   Mlađa žena mu reče:
   – Zamisli da smo obje u lađi na jezeru, pa se lađa izvrne, a ti možeš samo jednu da spasiš. Koju bi ti od nas dvije spasio?
   Hodža se okrenu starijoj ženi i reče:
   – Ženo, ono ti znaš malo plivati, zar ne?

   ps.Prica je pozajmljena,nije autorsko djelo.

 27. Da se oprobam;
  Godine kao strijela lete,
  Iz usta izroda nema svete.
  Sebi grabe, nama bljuju lažu…
  Kako da se preživi ne kažu.
  Sve lijepo brzo je propalo,
  Da bog*da im ono dole otpalo
  Taki okol isli,u glavi im misli
  jao meni,nismo vise vlasti,aj
  ko ce nas sad s slasti,primiti
  vaki obrezani ,hadumi,bite(molim)
  Uradicemo sve za malo k…kinte

  Ne mogu dalje…od smijeha

  Jel valjala ova Simo?

 28. Јасмине, слабооооооооооооооооооооооооо !

  Сад ћу те морати бранити, вјероватно овај наш „класни непријатељ“ смишља нешто да те сјебе.

  Вјеруј, поквариће, толико је танко брате Ахмеде, да је боље да ништа не напише поводом твог невјероватног стихоклепачког рада?

  Извини, поздрав.

 29. Немам времена, умало не заборавих да пошаљем позиве медијима за сутрашњу конференцију за штампу, па само на брзину отворих да коментаре да се мало опустим.

  „Чуј Симе, оно да неком лебе мател“

  Јасмине, биће од бин *ладена прави народни БОТ до краја кампање, сад ради за црвене и „зелене“,полако, одрадићу ја њега, ради ће он за пар дана по правди Бога истинога, тј. за ЗЕЛЕНЕ СРПСК.

 30. Simo izvini,opet ja.Ako ne volis ovo evo nesto za razonodu

  Ulazi srednjevječna gospođa u restoran, sjeda za sto i pita konobara Hasu:
  – Možete li da uključite klimu, baš je toplo.
  – Može, nema problema. – reče Haso.
  Nakon 15 minuta gošća ponovo pozove konobara i upita ga:
  – Možete li da isključite klimu sad je hladno.
  – Može, nema problema.
  Nakon pola sata gošća ponovo pozove konobara i pita ga da ovaj put uključi klimu jer joj je ponovo jako toplo, na šta Haso opet odgovori da nema problema. Sve to posmatra Mujo za drugim stolom i pozove Hasu i upita ga:
  – Zašto te, bolan, ova žena stalno zajebava? Te uključi, te isključi klimu!
  – Ma zajebavam ja nju jarane, mi uopšte i nemamo klimu.