Смијењен БИХ амбасадор у Чешкој, именован у Кини

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о разрјешењу Ивана Орлића са дужности амбасадора БиХ у Чешкој, те одлуку о именовању Амела Ковачевића за амбасадора БиХ у Кини. На данашњој сједници донесена је одлука о именовању војно-дипломатских представника БиХ – бригадира Енеса Хусеиновића за шефа војног дијела мисије БиХ при НАТО-у у Бриселу, бригадира […]

понедељак, јул 27, 2009 / 12:46

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о разрјешењу Ивана Орлића са дужности амбасадора БиХ у Чешкој, те одлуку о именовању Амела Ковачевића за амбасадора БиХ у Кини.

На данашњој сједници донесена је одлука о именовању војно-дипломатских представника БиХ – бригадира Енеса Хусеиновића за шефа војног дијела мисије БиХ при НАТО-у у Бриселу, бригадира Михајла Вујовића за војног савјетника у сталној мисији БиХ при ОЕБС и УН у Бечу и уједно војни аташе при Амбасади БиХ у Аустрији, те пуковника Божу Скопљаковића за војног аташеа при Амбасади БиХ у Вашингтону.

У саопштењу Предсједништва БиХ наводи се да је на данашњој сједници донесена и одлука о именовању пуковника Таиба Караице, официра Оружаних снага БиХ, за шефа Контигента Оружаних снага БиХ у операцији подршке миру Снага међународне безбједносне помоћи у Авганистану.

Чланови Предсједништва БиХ усвојили су и Извјештај о извршењу Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2008. годину и Извјештај о извршењу Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за прва три мјесеца ове године.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *