Смањен број посланичких питања извршној власти

БAЊA ЛУКA – У Народној скупштини Републике Српске у прошлој години 14 посланика није поставило ниједно питање извршној власти, а ријеч је о девет посланика из СНСД-а, три из СДС-а, једном из Социјалистичке партије и једном независном кандидату. Највише посланичких питања лани су поставили посланици СДС-а и СДП-а, затим СРС, ПДП, ДНС, СБиХ, независни посланици […]

четвртак, март 3, 2011 / 08:55

БAЊA ЛУКA – У Народној скупштини Републике Српске у прошлој години 14 посланика није поставило ниједно питање извршној власти, а ријеч је о девет посланика из СНСД-а, три из СДС-а, једном из Социјалистичке партије и једном независном кандидату.

Највише посланичких питања лани су поставили посланици СДС-а и СДП-а, затим СРС, ПДП, ДНС, СБиХ, независни посланици те СП, СНСД и СДA, преноси "Глас Српске".

Посланичка питања најчешће су упућивана на адресу премијера РС, а посланицима су била посебно интересантна министарства финансија, рада и борачко-инвалидске заштите, те пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У "Мониторингу рада Народне скупштине од 1. јануара до 15. септембра 2010. године са освртом на комплетан мандатни период", који је урадио Центар цивилних иницијатива, наводи се да је у 2010. смањен и укупан број посланичких питања у односу на 2009. годину.

Aнализа показује да су најактивнији посланици од 2007. до 2010. године имали више од 100 дискусија и реплика. Најактивнији је био Лазо Марић из СДС-а са 197 учешћа у дискусијама и репликама. Слиједе Миланко Михајлица из СРС-а РС са 189 учешћа, Бранислав Бореновић из ПДП-а са 148, Перица Рајчевић из СНСД-а са 159 и Петар Ђокић из СП-а са 111 дискусија и реплика.

У мандату од 2007. до 2010. године у зависности од времена почетка мандата највише посланика је зарадило по 147.534 марке, односно по 98.034 КМ. Зарада посланика чији је мандат почео половином 2008. године износила је 90.930 КМ, а оних који су у клупе сјели почетком 2009. године била је 59.930 марака.0 КОМЕНТАРА

  1. Какви су луђаци ови из Гласа, они у недостатку информација објављују извјештаје старе ко Грчка. Па пола набројаних више ни нису посланици..

  2. Ово је требало одавно укинути. Ионако постављају глупа питања на која нико и не одговори. Само троше драгоцјено вријеме. Добро сад, од ових набројаних сигурно да је Петар Ђокић имао најкорисније дискусије, јер је он увијек наглашавао да требамо и морамо нешто радити, док су ови само користили прилику да се прикажу у Дневнику. И ето тог Марића и Михајлице више и нема у Скупштини, а Перо је ту, јер је народ препознао истинске борце за просперитет Српске.

  3. Ања…;)))))…побогу, просперитет, ђокица, крађа импулса, …знам да се шалиш, али ово је језиво спојити у једну реченицу….;)) свако добро ти желим.

  4. Па добро, сви знамо да је Пери намјештена интигра. Мислим, човјек је објаснио неко вече на АТВ шта и како. Перо се бори једини за социјалну правду и народ је то препознао Ево реци да је он нешто обећао, а да није урадио. Сигурно, један од најперспективнијих политичара, чије вријеме тек долази. Поуздано знам да је окружен врхунским интелектуалцима, а и сам је члан Менсе.

  5. Само да кажем да овај други коментар није мој. Неко упорно покушава да ми подметне и овај пут стварно БОЈКОТ док не уведете логовање. Симићу, пао си код мене. Сједи, један!

  6. Redizajn stranice je izvršen 15 dana poslije istog posla koji je obavio B 92 i koji je takođe postao nepregledniji. Valjda ovi IT menadžeri moraju prodavati svoje proizvode šefovima, ali meni više Frontal nije ni približno pregledan kao nekada. Anja slažem se s tobom samo u jednom dijelu, moja želja nije bojkot, moja želja je da pitam urednika- zašto ste promijenili tim koji dobija?? Nikada više neće biti isto. Definitivno je život postao sranje,a tradicija ne postoji. Zamislite da Njujork tajms svaki dan mijenja naslovnicu..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *