Смањен број бирачких мјеста на КиМ

Предсједнички и парламентарни избори на територији Косова и Метохије биће одржани на 90 бирачких мјеста, на укупно 28 локација у покрајини, што је знатно смањење броја бирачких мјеста, утврдила је Републичка изборна комисија Србије. Секретар Скупштине, Вељко Одаловић, рекао је да је то знатно смањење броја бирачких мјеста у односу на претходно предвиђених 287. “Значајно […]

уторак, мај 1, 2012 / 11:30

Предсједнички и парламентарни избори на територији Косова и Метохије биће одржани на 90 бирачких мјеста, на укупно 28 локација у покрајини, што је знатно смањење броја бирачких мјеста, утврдила је Републичка изборна комисија Србије.

Секретар Скупштине, Вељко Одаловић, рекао је да је то знатно смањење броја бирачких мјеста у односу на претходно предвиђених 287.

“Значајно је смањен број бирачких места у односу на оно што је предвиђено претходном одлуком РИК-а која је објављена у Службеном гласнику”, каже Одаловић.

Он је додао да је ОЕБС “преузео безбједносни ризик за одржавање парламентарних и предсједничких избора на Косову и Метохији”, као и да су почеле “безбједносне припреме”.

Предсједнички, парламентарни, покрајински и локални избори 6. маја биће, између осталог, одржани у Косову Пољу, Липљану, Обилићу, Грачаници, Лапљем Селу, Штрпцу, Пећи, Гори, Ораховцу, Вучитрну, Звечану, Зубином Потоку, Косовској Митровици, Лепосавићу, Витини, Гњилану, Косовској Каменици и Новом Брду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *