Случајно им пребацили два милиона долара

ВЕЛИНГТОН – Пар, који је побјегао са Новог Зеланда након што је банка два милиона долара случајно пребацила на њихов рачун, највјероватније се налази у Хонг Конгу, саопштила је данас полиција. Пар је напустио Нови Зеланд након што су узели 3,8 новозеландских долара /2,3 милиона америчких долара/ са рачуна у банци "Вестпак", која су им […]

петак, мај 22, 2009 / 11:30

ВЕЛИНГТОН – Пар, који је побјегао са Новог Зеланда након што је банка два милиона долара случајно пребацила на њихов рачун, највјероватније се налази у Хонг Конгу, саопштила је данас полиција.

Пар је напустио Нови Зеланд након што су узели 3,8 новозеландских долара /2,3 милиона америчких долара/ са рачуна у банци "Вестпак", која су им грешком пребачена умјесто одобрених 100.000 долара.

Локални медији именовали су пар као Лео Гао и његову дјевојку Кару Јанг, мада ни полиција нити банка нису потврдили њихове идентитете.

Полиција сматра да је тражени пар отпутовао у Хонг Конг.

"Истрага за њихово лоцирање и даље је у току путем Интерпола у Хонг Конгу и званичних канала у Пекингу", рекао је један од детектива Дејвид Харви из полиције са Новог Зеланда.

Гао је власник бензинске пумпе, у туристичком граду Роторуа, која је током мјесеца затворена и налази се под стечајем.

Банка "Вестпак" саопштила је данас да је Гау одобрена позајмица до 100.000 долара, али је грешком примијењен лимит од десет милиона долара.

У саопштењу се наводи да је он покушао да пребаци 6,7 милиона долара, али је успио да узме 2,3 милиона долара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *