Случај Строс: И власти у Француској сумњају на намјештаљку

Министар за сарадњу у француском министарству спољњих послова Анри де Ренкур данас није могао да искључи могућност да је хапшење у САД директора Међународног монетарног фонда Доминика Строса-Кана, због наводног сексуалног напаствовања, резултат намјештаљке мотивисане политичким разлозима. "Не можемо искључити могућност да се ради о намјештаљци. Немам лично мишљење и не могу да кажем да […]

понедељак, мај 16, 2011 / 08:24

Министар за сарадњу у француском министарству спољњих послова Анри де Ренкур данас није могао да искључи могућност да је хапшење у САД директора Међународног монетарног фонда Доминика Строса-Кана, због наводног сексуалног напаствовања, резултат намјештаљке мотивисане политичким разлозима.

"Не можемо искључити могућност да се ради о намјештаљци. Немам лично мишљење и не могу да кажем да јесте или није намјештаљка, зато што то једноставно не знам”, рекао је министар, пренио је АФП.

Строс-Кан је ухапшен јуче на међународном аеродрому „Џон Фицџералд Кенеди” у Њујорку, само 10 минута прије него што је требало да полети за Париз.

Три детектива у цивилу су га извела из авиона „Ер Франса” и ухапсила под оптужбом за сексуални напад у суботу током дана, на спремачицу хотела недалеко код Тајмс сквера, саопштиле су њујоршке власти.

Његови адвокати су најавили да ће се директор ММФ изјаснити да није крив када касније данас, како се очекује, буде изведен пред судију.

Строс-Кан се помиње као могући кандидат опозиционе Социјалистичке партије на предсједничким изборима следеће године, иако још није формално најавио кандидатуру.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *