Случај Кашоги: Хоћемо се кладити да Трамп неће примјенити ништа озбиљније од укидања виза

Вашингтон је саопштио да ће да поништи визе Саудијцима умијешаним у убиство новинара Џамала Кашогија, након што је амерички предсједник Доналд Трамп исмијао реакцију Ријада као „једно од најгорих заташкавања у историји“.

среда, 24 октобра, 2018 / 09:16

Трамп је рекао да су Саудијци цијели случај извели лоше. „Цијели случај је одрађен лоше, а заташкавање које је услиједило једно је од најгорих у историји“, рекао је Трамп.

Он је додао да је цијели случај „потпуни фијаско“.

Суочени са растућим позивима да уведу оштре мјере против Ријада Стејт департмент је идентификовао 21 Саудијца чије ће визе бити или опозване или више неће имати право на добијање визе.

„Ове казне неће бити посљедња ријеч САД по овом питању. САД неће толерисати овакву врсту насиља којим је ућуткан новинар“, рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео новинарима.

Помпео је рекао да осумњичени долазе из „обавјештајних служби, двора, Министарства спољних послова и других саудијских министарстава“.

Он је додао да САД разматрају и могућност увођења финансијских санкција појединцима који стоје иза убиства Кашогија.

Кашоги, новинар лист „Вашингтон пост“ и критичар саудијске Владе, нестао је након што је ушао у зграду саудијског конзулата у Истанбулу 2. октобра како би прибавио документа за вјенчање.5 КОМЕНТАРА

 1. Imamo i mi naše Kašogije.
  Nažalost, imamo i svoj rijad.
  I, zataškavanja.
  I, osumnjičene, iz dvora , i oko dvora.

  Imamo, i sreću u nesreći, imamo nadu, imamo pedalj slobodne teritorije na trgu na kojem su naši rijadovci Anđelu otsjekli krila
  .Jeste pedalj, ali malo, u odsudnim momentima je puno. A, ovo su momenti kada je, .biti ili ne biti, momenti borbe Đavola i Anđela.

  Uzdati se u Njega i Njegovu pravdu. Uzdati se da će se i naše more razmaknuti i da ćemo pronaći put spasenja.
  Vječnaja pamjat, Anđele.

 2. КАШОГИ, кашоги………………, шта ли би наш кашоги и кашогићи урадили,све кад би било???

  Баш ме интересује шта би било да сам ја сад главни Баја у Српској, а да сам успут главни БАЈА и у БиХ..

  Рецимо, ставим ја као “ БАЈА диктатор“ ВЕТО на све што не одговара мом пројекту изнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ?

  Поставим дубоке темеље држави, укопам на дну темеља стопе у случају мраза, односно, увежем све, од владе, институција, локалних власти, удружења грађана, до медија.

  Значи, изградим неуништиве темеље, излијем добро високу цоклу и армирам јаку прву плочу, па кренем стратешки у зидање српске куће, спрат, по спрат, или кренем у „прву петолетку“,наравно,све као легалиста, апсолутно поштујући све потписане међународне споразуме и економске обавезе српске куће.

  Једно је сигурно, у тој „диктатури“ нашли би се угрожени многи који данас имају (не)легалне паре, али ако су паметни, само у почетку, док не схвате фабулу радње.

  Јебига, са овим БАЈОМ не би било зајебавања, прејак је за оне који су навикли да са два радника и једном канцеларијом по закупом, зарађују милионе на годишњем нивоу.

  Па онда посебно увозни лобији, како они да се снађу у том новом свјетском поретку у Српској?

  Како да одустану од лаке зараде од најмање милијарду марака на годишњем нивоу, па онда, како да се ту снађу заједнички ментори политичких кокошара и бизмиСмена, па онда како………………………

  Наравно, са овим БАЈОМ нема зајебавања, али има пословног договарања да сви буду задовољни,расподјела иде редом, прво кућа, онда кућна чељад, на крају и они који улажу новац у изградњу куће.

  Значи, за годину би се локални бизмиСмени и увозни лобији уклопили у изградњу наше куће, овдје би новац улагали у производњу хране, пића, у дрвну, металну индустрију, богатили туристичку понуду, посљедично зарађивали добар новац, у кућа би из године у годину добијала нове спратове.

  Све би то било праћено са супер добром сарадњом са комшијама, регијом, Европом……., не би се у овом пројекту сигурно дала прилика никоме за сумњу да је БАЈИНА кућа на правом-заједничком путу, напротив.

  Е тада се отварају карте „добронамјерних спасилаца“, оних који хоће да спасе српски народ од блоди-диктатора?

  Наравно, овај БАЈА је спреман за све нападе, само не зна да ли би напад услиједио одмах, или кад подигне спрат, или два?

  Баш ме интересује одакле би се кренуло у борбу за „деконтаминацију друштва“, односно, шта би тада наш КАШОГИ и остали кашогићи писали о главном БАЈИ?

  Да ли би кренули од величине његове ћуне, или можда од сумње на ширење браства и јединства, све, јер је мање-више познато да сам у тефтер ставио двије дивне даме из Сарајева………..????

  Какав би ли се тек сценарио припремио на ГАРА ТВ, колика би се тек БУКА дигла око величине БАЈИНЕ ћуне, или, одакле би кренула грађанска-лила опција на блоди- диктатора, тог мрског народног човјека,те БИТАНГЕ која у име народа гради неуништиву српску кућу, таман да је земљотрес десет степени РИХТЕРА?

 3. Nemaš ti pojma, zbog toga ćeš nestati bez najave. Ovo tvoje besmisleno trabunjanje i bezvredno kurčenje su istinski pokazatelj da moderatori ovog cenjenog
  portala razumeju tvoju neuračunljivost i dopuštaju ovakvu neurotičnost, možda kao terapiju. Zaista je vreme za stručnu pomoć.

 4. Да то није кренула деконтаминација, изгледа да је већ вријеме за нови убод у гузу?

  Миле и Рајкула су вама пеницилин, ја сам реосигурање, или ексенцилин свако три мјесеца, да се не би деконтаминација повратила.

Оставите одговор