Случај Челинац ријешен новим исписом из чланства СДС

Предсједништво СДС-а искључило је данас из странке Горана Тубака, досадашњег предсједника Општинског одбора СДС-а Челинац и Дарка Јанковића, одборника у Скупштини општине Челинац, рекао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

недеља, јул 1, 2018 / 23:41

„Ништа ме не може зауставити на путу да донесем промјене Републици Српској, а да би се оне догодиле морамо схватити да се у СДС-у појединци не могу понашати како то они желе“, рекао је Говедарица новинарима у Бањалуци.

Он је демантовао тврдње да је на чланове Општинског одбора СДС-а Челинац вршен притисак да присуствују скупу „Правда за Давида“, који је најављен за 7. јул у Бањалуци.

„Општински одбор СДС-а у Челинцу сам распустио 25. маја у складу са својим статутарним овлаштењима, а Давор Драгичевић је 8. јуна први пут изашао у јавност и саопштио да ће 7. јула бити други велики протестни скуп, што само по себи говори да је било немогуће захтијевати нешто за шта нико од нас није знао“, рекао је Говедарица.

Он је поручио да СДС мора да има одговорне и храбре људе, који су у сваком моменту спремни да раде у интересу грађана Републике Српске.

Говорећи о Извјештају Анкетног одбора формираног с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића, Говедарица је изразио задовољство урађеним извјештајем.

„Сви чланови СДС и политичких партија из опозиционих редова даће све од себе да се утврде пропусти у истрази који су се десили, за све друге пропусте надлежно је Тужилаштво и напросто је неприхватљиво да након 100 дана немамо тужилачку одлуку у вези са тим“, рекао је Говедарица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *