Словенија: Веб апликацијом "Супервизор" против корупције

Словеначка Комисија за сузбијање корупције представила је веб апликацију "Супервизор", у којој се може да видјети пословање свих словеначких предузећа са државним институцијама, јавља портал "Нетократија". Уписивањем података о неком предузећу у овој апликацији може се добити преглед његовог пословања са државом, укључујући детаљни граф свих трансакција и попис свих институција са којима је одређена […]

уторак, 23 августа, 2011 / 20:42

Словеначка Комисија за сузбијање корупције представила је веб апликацију "Супервизор", у којој се може да видјети пословање свих словеначких предузећа са државним институцијама, јавља портал "Нетократија".

Уписивањем података о неком предузећу у овој апликацији може се добити преглед његовог пословања са државом, укључујући детаљни граф свих трансакција и попис свих институција са којима је одређена фирма пословала.

"Супервизором" сви словеначки грађани могу пратити и истраживати на шта њихове државне институције троше средства, а ради се о дијелу пројекта Комисије за сузбијање корупције под називом "Транспарентност" који осим ове апликације укључује и преглед лобирања у Словенији.