Словеначки премијер поднио оставку

Премијер Словеније Миро Церар поднио је вечерас оставку, преносе тамошњи медији.

среда, март 14, 2018 / 23:13

Како наводе, Церар је поднио оставку након ванредне сједнице владе и то након што је Врховни суд поништио референдум о градњи нове пруге од Копра до Диваче.

– Данас је кап прелила чашу, нови ударац градњи од стране оних који желе да зауставе позитиван напредак Словенија. Не желим да учествујем у таквим причама. Драги грађани и грађанке, земља је сада у много бољој ситуацији него 2014. године. Враћам територију у ваше руке – рекао је Церар у саопштењу након објаве одлуке о оставци, а како преносе словеначки медији, током обраћања је био видно узнемирен.

Он је објаснио да је прихватио одлуку да да оставку јер је неопходно да се зна шта је добро, а шта лоше.

– Прихватам одговорност и одлуку коју би сваки политичар од повјерења требао да донесе у таквој ситуацији. На изборима ћете судити о томе шта је исправно, а шта погрешно и ко заслужује подршку – напоменуо је Церар.

Како је објаснио, он ће се постарати да влада спроведе све важна питања до избора нове, као и да ће Словенија бити мирна и стабилна.3 КОМЕНТАРА

  1. овдје сва Српска да гори у пламену нема оставки…јер Српска и народ постоје због њих, а не обрнуто, Српска је њихов плијен

    1. Ako si zapazio detalj,Cerar kaže da vraća teritoriju zato što je i pokušao prodati zemlju Mađarima i nije prošlo.
      Kod nas Srpsku prodaju ko zadnje smeće Litvancima, Sarajevu a narod poslušan k’o stoka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *