Словенац у тешком стању

Здравствено стање Симона Вогринца, словеначког параглајдеристе који је јуче повријеђен на Јахорини, веома је тешко, речено је у Клиничком центру Кошево у Сарајеву. Портпаролка Клиничког центра Биљана Јандрић рекла је да је Вогринец оперисан и да су љекари покушали да му спасу обје поткољенице. Вогринец је повријеђен приликом пада параглајдера у минско поље на врху […]

понедељак, 31 октобра, 2011 / 16:31

Здравствено стање Симона Вогринца, словеначког параглајдеристе који је јуче повријеђен на Јахорини, веома је тешко, речено је у Клиничком центру Кошево у Сарајеву.

Портпаролка Клиничког центра Биљана Јандрић рекла је да је Вогринец оперисан и да су љекари покушали да му спасу обје поткољенице.

Вогринец је повријеђен приликом пада параглајдера у минско поље на врху Кошута, на Јахорини, на неприступачном терену удаљеном од путне комуникације и скијашких терена Олимпијског центра Јахорина.

Акцију спасавања Вогринца и тројице његових колега извели су припадници Горске службе спасавања Јахорина и Цивилне заштите Републике Српске у сарадњи са припадницима Еуфора, чијим је хеликоптером повријеђени Словенац превезен у болницу.