Слобо Павловић као предсједнички кандидат обећава бољитак, а суд му имовину блокирао

Бизнисмен и кандидат за предсједника Републике Српске Слободан Павловић изгубио је спор са фирмом „БН Трејд“ којој је дужан исплатити 262.370 КМ плус камате и трошкове извршног поступка.

среда, септембар 19, 2018 / 14:46

Уколико овај износ не плати у року од три дана, Павловићу ће бити заплијењена имовина и то пословна зграда и акције у неколико предузећа.

У рјешењу о извршењу које је донио Основни суд у Бијељини наведено је да ће, уколико Павловић не плати наведени износ у року од три дана, бити спроведено извршење и то на пословној згради која је дијелом у његовом власништву и на акцијама у Павловић банци, „Житопромету“ и „Графому“.

Правни заступник предузећа „БН Траде“ Мирко Благојевић појашњава да се ради о дугу за изведене, а неплаћене радови на „Аква парку“, чији је Павловић власник.

“Павловић је лично гарантовао да ће исплатити изведене радове. Суд је одредио извршење на пословним зградама Слободана Павловића, гдје је он уписан са сусвојином 1/2, продајом непокретности и намирењем тражиоца извршења из износа добијеног продајом те имовине“, казао је Благојевић.

Додао је да је Павловић забрањено и да располаже заплијењеним акцијама у три наведена предузећа.

„Након запљене акција услиједиће достава рјешења о извршењу Централном регистру хартија од вриједности РС, њихова процјена и продаја, те намирење тражиоца извршења. Извршенику је забрањено располагање заплијењеним акцијама и упозорен је на кривично – правне посљедице поступања супротно тој забрани“, нагласио је Благојевић.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *