Сљедећи је Милан Тарот

У саопштењу, Влада РС овај свој потез правда са: Ник Вујичић је један од најпознатијих мотивационих говорника и један је од најутицајнијих људи на свијету. Одржао је говоре у више од 60 земаља свијета, те се, до сада, састао са представницима 11 влада.

уторак, 29 октобра, 2019 / 09:00

У неким блиставим тренуцима наше државне управе, уопште није јасно да ли Влада Српске има свој став, или просто преписује промотивне материјале било кога ко дође?

Јесу ли они свјесни да тиме дају легитимитет званичне институције и свих њених грађана? Већина Српске се НЕ СЛАЖЕ да је Вујичић било шта посебно, а тек се не слаже му се треба давати толика пажња. Посебно бесплатна, од стране РТРС!

Наравно, Вујичићев тим ће ово све радо цитирати касније, када буду ишли да продају своју жваку неком другом.

Ник Вујичић је „један од најутицајнијих људи на свијету“?!

Ко год је ово написао, те потписао под званичну установу српског народа западно од Дрине, не само да је отишао корак даље у потпуном претварању политичког живота у ријалити шоу, већ је при том или у вјерском заносу или у мањку обавијештености и образовања. Несумњиво је, пак, да срозава институциције Српске.

Ник Вујичић је само један од хиљада и хиљада, стотина хиљада предузетника, који широм планете Земље профитирају на људској несамопоузданости и недостатку воље да сами, или уз помоћ своје најближе околине, измијене нежељене ствари у свом животу.

Велике разлике између Ника Вујичића и Милана Тарота нема. Разлика је само у томе што Клеопатра или Видовита Версаће нису толико познате у САД. Једино што Ник има, у нашем случају, је српско презиме са једне стране, те потпуни духовни полтронизам који влада и у највишим нивоима власти, а онда сљедствено и у свим порама душтва.

Ко је платио Ников термин на РТРС?

Било ко ко дође са стране, као неко ко зарађује доста новца и познат је ту и тамо у западним масмедијима, достојан је сваке могуће части. Да се састане са највишим представницима Српске је некако, у ери некритичне и брзоплете самопромоције и потпуног изостанка политичких програма, донекле и очекивано у овдашњој политици.

Али коме је Ник Вујичић платио да га уживо преноси РТРС, иначе телевизија која све своје програме на страном језику титлује латиницом – вршећи духовни геноцид над српским народом!?

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министри у Влади Републике Српске не само да су разговарали, већ су се и фотографисали са њим из угла из којих иду фотографије са сједница владе. Није јасно прецизирано шта је тачно господин Вујичић био у стању да пружи нашим извршним властима?

Па јел’ тако: Кад може онај Вијетнамац, што не би и Ник?

Да ли је то било у области манипулације масама и рањивим групама, продавању муда под бубреге, или просто како убрати што већи проценат новца од што већег постотка становништва, а да при том немате ништа друго да понудите осим шупље приче?

Није јасно, но љубавна патетика и замлаћивање шушкаве сламе новчаница, у саопштењу из владе је сублимирано у ове непоновљиве бисере мудрости и лидерства:

„Током сусрета са званичницима Републике Српске, Ник Вујичић је истакао да је мотивација од пресудне важности за успјех, с посебним нагласком на позитиван приступ животу и рјешавању животних питања младих људи.“

Купљено!

Да ли је Ник учествовао у доношењу оне уредбе о висини годишње путарине на аутопутевима Српске, или га је препоручио чувени „предузетник“ из Вијетнама који је такође добио пријем и почасти од стране државе и њених медија, није до сада разјашњено.

Но, редакција Фронтала може препоручити пар особа које одлично гледају у преврнуту шољицу кафе, а да не морате ни прстом утиснути жељу касније. Можда Влада Српске и припадајуће институције, ипак одлуче да протегну своју кампању „Купујмо домаће“ и у сферу езотерије, самопомоћи и мотивационог говорништва? Ред би био да се не запостављају ни те привредне гране.

Са Ником Вујичићем се састао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, али уз једну доста примјеренију фотографију.9 КОМЕНТАРА

 1. бањалучани су по 1001.пут нагужени и навучени, преко своје инклузине пацифистичне црте: ајмо да се дивимо, ајмо да се играмо, ајмо да се молимо…упс! али ви знате сви да ми не волимо да се молимо: цркве су outdated! али, овај пут смо се помолили, и држали за ручице, и пропагирали неку од 100 000 протестантских сектурина…ју, шта ћемо сад? we are so busted…јбт таман смо постали довољно модерни да смо се ратосиљали ове своје националистичке и брадте цркве, кад нам га угураше да учествујемо у групном ритуалу једне непознате, туђе, и …фриковске…!
  нијесте достојни ни за једну Ферхадију, ни за једног Христа Спаса, но сте похрлили да се дивите циркусу, у хиљадама, да будете ин, да вам се саопшти мало животне енергијице у вашем граду летаргично депсресивних комесара и носталгичних пицопјеваца: нагужени сте: молили сте! по попу и тропар!

 2. Republika Srpska je hermetički izolovana ludnica srpskog naroda. Oni koji su na crnim listama slobodnog čovječanstva moraju stoci prikazivati da je Republika Srpska ipak „povezana“ sa svijetom na neki način.
  E sada hoće li to biti Nik ili čučanje prve dvije dame ispred bijele kuće sasvim je svejedno.

 3. Kako to da jedan baptistički propovjednik dobije takav kraljevski tretman u srcu praznoslavne Dudukove šumske tvorevine?

 4. Иза овако храброг наслова очекивао сам храбрији текст.

  Цинцулира се…

 5. Ali i kao takvi smo za Bosanski Kurdistan ( 5 kantona sa Kurdskom većinom ) svjetlosnu godinu odmakli u svim mogućim parametrima civilizacije i napretka.
  Zloba i mrznja vas izjeda kao rak ,a to je vrlo dobro po Drzavu Republiku Srpsku

 6. Pa neće valjda propovijedati Bosanskim Kurdima u tamnom vilajetu .
  U tamnom vilajetu propovijedaju samo teroristi i razni abu bakiri

 7. Fendi, juče vozim i od semafora u Zvorniku ispod starog mosta kolona se protezala i vukla metar po metar do Karakaja odnosno malo niže do raskrsnice za Tuzlu.
  Mislio sam da je na putu deset mrtvih glava i strpljivo čekao.
  Na kraju na raskrsnici za Tuzlu neki policajac glumi saobraćajca a par stotina metara dalje neki pješak u uniformi policajca kokošari u toj opštoj gužvi i krkljancu koji su izazvali svojim bespotrebnim pojavljivanjem.
  Nazovem 122 i pitam zašto su napravili blokadu, odgovor je da ga je ( saobraćajca) neko viši postavio.
  Ok, a zašto onaj kokošari, imamo neka dešavanja zato je pojačano prisustvo policije slijedite uputstva i ograničenja.
  Nije prošao minut od Bijeljine idu dva crna audija sa rotacijama.
  Ja onako mislim za sebe jel onaj doček zvorničke policije sabotaže ili je put Zvornik- Bijeljina i ona kolektivna propast popločan najboljim namjerama podobnih koji su potpuno nesposobni prikazati Republiku Srpsku kao bolji i funkcionaniji dio.
  Moja i tvoja vizija Republike Srpske uopšte nije ista.
  Meni je teško to reći ali FBiH po mnogo pitanja za Republiku Srpsku je USA.
  Iskreno sam zabrinut, ko hoće da vidi jasno je da Republika Srpska može propasti za tren kao Republika Srpska Krajina.

 8. A da ti mozda drzavna zajednica bih nije „drzava“???
  Obiljezje nacrtalo dijete svedskog diplomate u skoli pa se „bosnjaci“ danas istim ogrću sto znaci da vam bih postoji od 2003 godine.
  Text za himnu ne postoji ,ima intermeco jbg …
  Onako sa 3 predsjednika,2 poddrzave ,5 policija,4 suda,4 parlamenta,okupacionom stranom vojskom,3 strana drzavljana u „us(r)tavnom sudu bih-a,stranim ambasadama koje aminuju i vremensku prognozu u saray evu,i visokim predstavnikom koji je svima nadređen i ( teoretski) moze da mijenja i nameće kako mu volja???
  Jebes bosnu koja zemlje nema !
  Evo vama bosanskim kurdima jedini argument drzavnosti bih-a u zadnjih 25 godina su Pasos i registarske tablice …
  A eto ja na primjer u Srpskoj Ambasadi u BL izvadio Srpski pasoš ,a sa onim plavim sym obrisao dupe ( iako je vazio jos 4 godine)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *