Слиједи најтоплија седмица у години

Метеоролози најављују да ће регион у наредним данима захватити топли талас са температурама која ће у већини мјеста кретати од 32 до 38 степени Целзијуса. Србију у наредних пет дана очекује сунчано и веома топло вријеме. Топли талас, који је прошле седмице захватио Црну Гору, настављен је и данас, када се очекује да ће температура […]

понедељак, 22 августа, 2011 / 11:22

Метеоролози најављују да ће регион у наредним данима захватити топли талас са температурама која ће у већини мјеста кретати од 32 до 38 степени Целзијуса.

Србију у наредних пет дана очекује сунчано и веома топло вријеме.

Топли талас, који је прошле седмице захватио Црну Гору, настављен је и данас, када се очекује да ће температура порасти до 39 степени Целзијуса.

Хрватски меторолози указују да је почела најтоплија седмица у години, што показује и температура измјерена јутрос у 5.00 часова у Дубровнику – 31 степен Целзијуса.

Највиша дневна температура у већини крајева Хрватске кретаће се од 32 до 37, а у унутрашњости Далмације од 37 до 40 степени.

Мањи пад температуре од два то три степена може се очекивати тек у суботу, наводу у хрватском Државном хидрометеоролошком заводу. /крОставите одговор