Славко Грбић: Бања Лука је изгубила Музеј савремене умјетности на Уставном суду БиХ

Бањалука најатрактивније земљишта у строгом центру и Музеј савремене умјетности, није изгубила због завјере странаца, како то покушава представити градоначелник Игор Радојичић, него је у питању чиста отимачина имовине Бањалуке у корист личног интереса појединаца, изјавио је предсједник Градске организације СДС Бањалука Славко Грбић.

недеља, 23 фебруара, 2020 / 16:07

Он је на конференцији за новинаре данас рекао да се због висине штете за Град, која прелази 100 милиона КМ, ово може назвати највећом катастрофом која се до  сада десила Бањалуци, до које није могло доћи без знања и учешћа врха власти у Граду и Републици Српској.

"Слажемо да с изјавом градоначелник да је ова одлука Уставног суда БиХ, изузетно штетна за Бањалуку и Републику Српску, али питамо градоначелника зашто избјегава рећи за кога је корисна и да ли су особе којима је сада додијељена чланови СНСД или каква је њихова веза овом странком", упитао је Грбић.

Он је казао да од почетка овог случаја, који се на суду води 16 година, СНСД-ови градоначелници нису имали храбрости и жеље да заштите ову имовину.

Истакао је да су и претходне одлуке судова из Републике Српске, које су биле негативне по Бањалуку, биле јасан знак да се морају покренути одлучни кораци како би се спријечила катастрофа која је сада задесила Град.

"Да ли је могуће да је градоначелнику тек прије два дан, када је све изгубљено, постало јасно да овде има посла за истражне органе. Тек сада се сјетио да истражи како су мистериозно нестајали документи који потврђују власништво Града над имовином и зашто уговор који потврђује власништво Града, никада није заведен у земљишно-књижну евиденцији Основног суда у Бањалуци", упитао је Грбић, и подсјетио да за све то нико до сада није одговарао.

Он истиче да градоначелник, у циљу скретања пажње са ове катастрофе, по угледу на свој страначки врх, пласира теорије завјере са којима покушава бацити прашину у очи гађанима.

"Сва прича о неким странцима пада у воду када се види пресуда Уставног суда БиХ гдје на првој страни пише да у доношењу ове одлуке и нису учествовале стране судије, него да су је у том случају било по двоје судија из три конститутивна народа", навео је Грбић.

Он је каже да је опште познато да су домаће судије у овом суду поставиле три владајуће странке, као и какав утицај те странке имају у овом суду.

"Ми још не знамо како су у овом случају гласале судије из реда српског народа. Али је за сада сигурно да они нису поштовали одлука НСРС о недоношењу одлука у органима на нивоу БиХ и да су самим присуством у одлуци омогућили доношење ове одлуке", казао је Грбић, и додао је сигурно да ова одлука није могла бити донесена без гласова судија из реда хрватског народа.

Он је подсјетио да се Музеј савремене умјетности Републике Српске води као републичка институција и упитао зашто се и политички врх Републике Српске није ангажовао да заштити ту имовину.4 КОМЕНТАРА

 1. .. „политички врх Републике Српске није ангажовао да заштити ту имовину“ .
  „политички врх“ или оне углађене битанге интересује само шта је у лонцу за њихову алаву гузицу. Од оног злосутног дана када су се они свукли у град музеји, галерије, простори су заувек изгубили значај. Заостала је то сељадија. Највише чему се грађани могу надати су етно куће са ђедовим чакширама и гуслама као експнатом.

 2. Нек се јебе ФТВ!
  Прекуче после посла пијемо пиво Заметица и ја и разговарамо о златном добу Фронтала.
  Каже Заметица мени,ти који си јавно писао за СНСД и Додика а приватно пјевао “ Предсједниче Додик Милорде ти си наше потопио наде“ ниси ни близу могао предвидјети овакву пропаст.
  Реално за себе и ужи круг људи увијек сам знао какви су то људи али нисам желио вјеровати да ће уништити све до краја.

  https://youtu.be/LDgCaH-1HAU

  Дан када се објави пресуда за ТЕ Угљевик је крај Републике Српске.