Славјанск: Оклопњаци прешли под руску заставу

Војна возила украјинске војска која су стигла у Славјанск, накићена су руским заставама, јавља Интерфакс.

среда, 16 априла, 2014 / 10:44

Према извјештајима канала Русија 24 тако су дали до знања да су прешли да на страну про-руских снага, тачније, заговорника федерализације.

У граду се налази неколико оклопних возика која су из Краматорска ушла у Славјанск након што су промијенили страну.0 КОМЕНТАРА

 1. Raspade se Ukrajinska armija a rat jos nije ni poceo ahhahah.Trebaju se fokusirati na pregovore jer ce u slucaju vojnog sukoba izgubiti pola teritorije za dva-tri dana.

 2. Ha ha ha ha, pa šta su očekivali, da će neki vojnik iz Harkova ili Odese pucati na svoj narod?
  Daj bože da se svi pizovu pameti i da ne idu našim putem….

 3. „da će neki vojnik iz Harkova ili Odese pucati na svoj narod?“

  Aha,

  ko kad je Radojica Božović u Doboju harao sa svojim crvenim beretkama, sve sa rodnim listom iz Bosne i Hercegovine.

  Nagledali smo se tih filmova sa fantomkama i i samoorganizovanim jedinicama pod punom ratnom spremom..

  Samo je od tad zaigralo mečki pod prozorom.

 4. Zaigrala je. Kad je tudjman aliju nagovorio da izjavi da će „bih biti „suverena“ slagali se Srbi sa tim ili ne“, zaigrala mu je mečka.
  Tako i ovi u Kijevu tvrde da će Ukrajuna biti unitarna. Samo što je to još gori zajeb od onog Alijinog, a mečka je neuporedivo veća, lukavija i agresivnija, jbg..

  A sto se tice samoorganizovanja, pa znamo valjda ko se prvi samoorg, i napao državu koja im je dala sve i bez kojih nebi bili ništa.

  Opet kažem, daj bože da se svi dozovu pameti, da ne ginu ni za američke ni za ruske interese..

 5. Ако су Руси луди,нека пусте нато пакт на своју границу.

 6. ИЗЈАВА РУКОВОДСТВА ДОЊЕЦКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ

  Данас 15.04.14. године, млада Доњецка народна република изложена је војној агресији, од стане Украјине.
  Руководство Украјине, које је дошло на власт услед оружаног антиуставног преврата, отпочело је ратна дејстава на територији Доњецке Народне Републике, користећи војнике украјинских оружаних снага, екстремисте нелагалних војних формација и слуге појединих страних војних кампања, које финансирају САД.

  Под изговором лажних изјава о наводном провођењу антитерористичких операција, уствари је објавен рат против народа користећи тешку борбену технику и авијацију. Мирно становништво је изложено опасности. По упозорењу Кијева, није искључена могућност наношења свеобухватних ракетно-бомбардерских удара по градовима.

  На тај начин, фашистички режим Украјине, који подржавају и финансирају САД и земље Западне Европе, фактички је почео геноцид над русским становништвом на територији Доњецке Народне Републике.

  Формирање Доњецке Народне Републке је објективна реалност, чија је нужност настала услед потпуног губитка држаности Украјине после антиуставног преврата, са циљем заштите уставних права и слобода грађана, који живее на њеној територији.

  Свестан себе као последње препреке агресора на путу уништавања Русије, народ и руководство Доњецке Народне Републике, команда и лични састав Армије Југоистока изјављује, да је агресор добио достојан и брз отпор.

  Захтевамо од реакционарних кругова САД и земаља Западне Европе, које су одобриле кијевском режиму операцију примене силе, да зауставе агресију и престану подржавати и финансирати незаконите „власти“ Украјине.

  Обраћамо се вишенационалном народу РФ, нашој руској браћи, властима Руске Федерације и лично Владимиру Владимировичу Путину са молбом да прижи дипломатску, хуманитарну и, ако је могуће, војну помоћ Доњецкој Народној Републици, постане гарант њене безбедности, обузда ученике казненог одреда који су претерали, успостави мир и обезбеди спровођење мирног народног референдума.

  Молимо вишенационални народ РФ, нашу руску браћу, власти Руске Федерације и лично Владимира Владимировича Путина да размотри питање признања Доњецке Народне Републике, као субјекта међународног права, и склопи споразум о политичкој и војној сарадњи.

  Ми, људи свих 180 националности Донбаса, смо Руси.
  Као Руси смо рођени, као Руси живимо и, ако треба, умремо.
  Уз нас је Бог и Русија.

  Непријатељ ће бити уништен.
  Победа ће бити наша !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *