Славиша Марковић прозива Алена Шеранића због скупа СНСД на Козари

"Прије три дана министар здравља и социјалне заштите Републике Српске нам је саопштио да ће расти број заражених вирусом корона, да би данас читава булумента његовог СНСД-а, само у циљу тобожње демонстрације моћи, аутобусима довезла хиљаде људи на Козару и организовала журку. Шта министар каже на то, је ли неодговоран поступак или је његова странка амнестирана, за разлику од остатка народа?", рекао је Славиша Марковић, потпредсједник ПДП-а.

субота, 21 августа, 2021 / 16:12

Марковић пита Шеранића да ли је на снази још увијек мјера да на окупљањима може бити највише 120 људи или нам је заборавио саопштити да се тај број повећао на хиљаде.

"А можда је само заборавио саопштити да та мјера не важи када његов страначки шеф то каже, као што ни за министра здравља није важила мјера обавезног ношења маске у затвореном када му шеф нареди да је скине. Како ће министар реаговати када за неколико дана скочи број заражених, хоће ли за то, по старом обичају, оптужити неодговорне појединце или ће се осмјелити да каже нешто и о овом скупу, парадоксално названим ‘Живјеће Српска’? Хоће ли се наставити са праксом да грађане приводе, пишу им прекршајне пријаве, угоститеље кажњавају, затварају им радње и остављају без средстава за живот?", додаје Марковић.

Он истиче да је све ово већ виђен сценарио:

"Већ се најављују нова затварања, тако да ће на крају испаштати народ, а СНСД-овци ће наставити да раде шта хоће. Не смије се заборавити да су приликом првог ‘локдауна’, када је готово милион људи било затворено у својим кућама, они искористили ситуацију да краду на респираторима и мобилној болници. И тада је изостала реакција министра Шеранића, па се с правом питамо, ако већ не смије да ради свој посао како треба, хоће ли имати довољно достојанства да поднесе оставку", каже Марковић.