Славиша Марковић: Откако су рекли да СИПА неће поступати у Српској, хапшења су све учесталија

Откад су почеле најаве да ће СИПА-и бити забрањено дјеловање на територији Републике Српске и да ће МУП Републике Српске спријечити да СИПА хапси наше грађане, хапшења су све учесталија. Прије неколико дана је ухапшено девет лица на подручју Новог Града, а данас седам на подручју Бијељине и Сокоца, рекао је потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић.

петак, 3 децембра, 2021 / 13:40

Марковић подсјећа на ријечи српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, који је позвао грађане Републике Српске да обавијесте МУП о евентуалном дјеловању СИПА-е или обавјештајне агенције на подручју Републике Српске и да ће на тај начин бити заштићени.

– Што нас он више "штити", све чешћа су хапшења. Данас је ухапшен и генерал Горан Сарић, часни некадашњи комадант Специјалне јединице МУП-а, који је раније већ правоснажно ослобођен за дјела која су му стављана на терет. Од "заштитника", као и у случају хапшења у Новом Граду, ни ријечи. Једино што већ два мјесеца слушамо бајке о повлачењу сагласности на формирање СИПА-е, Суда и Тужилаштва, а када су од тих органа гоњени наводно заштићени грађани Републике Српске, велике ријечи буду заборављене. То није само лицемјерје, него и лажи које наводни патриота и заштитник српских интереса годинама просипа и игра се са емоцијама нашег народа, који на крају увијек буде препуштен сам себи, навео је Марковић.