Славица Јовановић искључена из ДП

Након јуче обављених консултација са члановима Извршног одбора, предсједник Демократске партије Драган Чавић донио је одлуку, да у складу са Статутoм странке, из чланства партије искључи Славицу Јовановић. Јовановићева је посланик у Народној скупштини РС и била је члан Главног одбора Демократске партије. – Славица Јовановић је добила мандат народног посланика, не на основу повјерења […]

петак, децембар 3, 2010 / 14:49

Након јуче обављених консултација са члановима Извршног одбора, предсједник Демократске партије Драган Чавић донио је одлуку, да у складу са Статутoм странке, из чланства партије искључи Славицу Јовановић.

Јовановићева је посланик у Народној скупштини РС и била је члан Главног одбора Демократске партије.

– Славица Јовановић је добила мандат народног посланика, не на основу повјерења грађана изборне јединице пет и Братунца у којем живи , већ на основу повјерења које су јој додјелили чланови Демократске партије у име којих је била именована на друго мјесто на компензационој листи кандидата за Народну скупштину Републике Српске- кажу у ДП.

Након избора за Народног посланика, већ на прва два скупштинска засједања Јовановићева је предсједнику партије дала до знања да се не слаже са опозиционим дјеловањем у Народној скупштини и да она сматра да ДП треба приступити владајућој коалицији.

Ово је супротно зацртаној политици Извршног и Главног одбора Демократске партије, а коси се и са предизборним обећањима.

– Имајући све претходно у виду, а будући ду су исцрпљене све друге могућности, предсједник партије је уз сагласност свих чланова Извршног одбора донио одлуку о искључењу Славице Јовановић из Демократске партије, јер није могуће да она истовремено буде члан Демократске партије, а да у Народној скупштини Републике Српске дјелује као саставни дио скупштинске већине- стоји у саопштењу ДП.

Чавић: Нисмо имали избора

Славица Јовановић је већ дуже вријеме дјеловала на линији политике Савеза независних социјал демократа и чим је дошла на скупштинско засиједање показала је да не поштује Статут, одлуке и политику Демократсле партије, изјавио је предсједник ДП, Драган Чавић за Фронтал.РС

– Ми смо видјели да више немамо ту шта да чекамо, јер какава корист од посланика ако дјелује против странке.

Чавић је објаснио да је све то посљдица стављања личних интереса испред идеолошких, а да је Јовановићева вјероватно већ раније, формално постигла договор са владајућом странком.

Славица Јовановић је поред Драгана Чавића и Војислава Глигића била трећи посланик Демократске партије у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске, ДП ће сада имати једно посланичко мјесто мање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *